Anasayfa Haber Nokia 6 Resmen Tanıtıldı

Nokia 6 Resmen Tanıtıldı

Uzun bir aradan sonra Nokia markası yeniden piyasaya çıktı.

Nokia isim haklarını Microsoft’tan satın alan HMD Global, Nokia logosunu taşıyan yeni telefonları piyasaya sürmek için 2016 yılının bitmesini bekliyordu. Yapılan anlaşmalar doğrultusunda ancak 2017 yılında yeni bir Nokia telefonun çıkması söz konusu olabilecekti.

Nitekim 2017’nin gelişiyle birlikte, HMD Global tarafından tasarlanan ilk Nokia telefon resmen tanıtıldı. Bugüne kadar piyasada dolaşan pek çok söylentinin aksine Nokia 6 adıyla tanıtılan yeni telefon, beklendiği gibi Android işletim sistemiyle çıktı.

Alüminyum gövdeye sahip olan Nokia 6, Qualcomm Snapdragon 430 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolama kapasitesine sahip. Önde 8 MP ve arkada da 16 MP kameraya sahip olan Nokia 6, orta sınıf bir cihaz olarak tanımlanıyor.

HMD Global bu yeni Nokia’yı şimdilik sadece Çin pazarında satışa çıkaracak. 246 dolar fiyatla satışa çıkacak olan telefonun, ileride Çin dışında satılması söz konusu olacak mı, şimdilik bu konuda bilgi yok. Ancak 2017 bitmeden Nokia markalı başka modellerin de çıkacağı biliniyor.