Anasayfa Haber NASA, Yeni Bir Yıldız Sistemi Keşfetti

NASA, Yeni Bir Yıldız Sistemi Keşfetti

NASA tarafından yapılan açıklamada, Trappist-1 adlı yıldızın çevresinde 7 gezegen keşfedildiğini duyuruldu.

Dünya dışı yaşanabilir gezegenlere gidecek teknolojiye henüz sahip olmasak da, bu eksiklik onları aramamıza engel değil. Nitekim son yıllarda Güneş Sistemi içinde ve dışında bulunan pek çok gezegen, güçlü teleskoplar yardımıyla keşfedildi.

Bu keşiflerin en yeni ve heyecan verici olanı da Trappist yıldız sistemindeki gezegenler hakkında olanı oldu. Daha önce yerdeki teleskoplar tarafından keşfedilen sistemde bulunan çok sayıdaki gezegen, yörünge teleskoplarının da yardımıyla ortaya çıkarıldı.

Trappist sisteminin merkezindeki Trappist-1 yıldızı, hayli küçük ve soğuk bir yıldız. Çevresinde dönen gezegenlerden henüz varlığı keşfedilen 7 tanesinin yörüngeleri de yıldıza ve birbirlerine hayli yakın. Bu gezegenlerin en önemli özellikleri, hemen hepsinin Dünya boyutuna yakın büyüklükte olması.

Gezegenlerden en az üçünün yıldıza mesafesi sıvı suyun ve solunabilir atmosferin bulunmasına imkan tanıyacak kadar yakın. Biliminsanları bu gezegenlerde yaşamın evrimleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyorlar. 2018 yılında yörüngeye fırlatılacak olan James Webb uzay teleskobunun ilk bakacağı sistemlerden birinin Trappist olması bekleniyor.