Anasayfa Haber Airbus Farklı Bir Uçan Otomobil Tasarlıyor

Airbus Farklı Bir Uçan Otomobil Tasarlıyor

Airbus tarafından geliştirilen Pop.Up projesi, uçan otomobil kavramına farklı bir bakış getirecek.

Uçan otomobil, neredeyse bir asırdır insanların hayallerini süsleyen bir kavram. Çok sayıda mucit bu konuda çalıştı ve çeşitli araçlar da geliştirildi. Ancak hem otomobil, hem de uçağın pratik yönlerini tek araçta toplamak pek mümkün olmadı. Ortaya çıkan sonuçlar genellikle hantal, pahalı ve çoğu zaman da güven vermeyen çözümlerdi.

Airbus ise Pop.Up projesiyle bu probleme daha farklı bir yaklaşım geliştirmeyi planlıyor. Bu projedeki uçan otomobiller, üç farklı parçadan oluşacak. Dört tekerlekli otomobil kısmı, dört rotorlu bir drone kısmı ve bir de bunların bağlanacağı bir kabin kısmı mevcut olacak.

Tamamen elektrikli ve otonom olması planlanan otomobil ve drone kısımları, gerektiği zamanda ve yerde ana kabini içindeki yolcuyla birlikte aralarında takas edecekler. Böylece yolcu kabinden çıkmadan yoluna devam edecek. Kabini bırakan parça ise kendi park noktasına dönerek şarj olacak ve yeni komutları bekleyecek.

Airbus bu projenin şimdilik çizim tahtasında olduğunu, geleceğe yönelik belki de 10 yıllık bir çalışmanın gerekeceğini vurguluyor. Ancak Pop.Up projesi hayata geçirilebilirse, özellikle 2030’lu yıllarda iyice kalabalıklaşacak olan metropollerdeki ulaşım sorununa büyük çözüm getirebilir.