Anasayfa Haber StarCraft Remastered, Blizzard Tarafından Resmen Duyuruldu

StarCraft Remastered, Blizzard Tarafından Resmen Duyuruldu

Blizzard tarafından yapılan resmi açıklamayla StarCraft Remastered sürümünün varlığı resmen onaylandı.

Bir süre önce StarCraft Remastered sürümünün bu yaz piyasaya çıkacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Biz de bu söylentileri size aktarmıştık. Aradan çok fazla zaman geçmeden, Blizzard tarafından yapılan bir resmi açıklamayla bu oyunun varlığı resmen doğrulandı.

Piyasaya çıkmasının üzerinden neredeyse 20 yıl geçmesine ve devam oyunun da çıkmasına rağmen, StarCraft halen oynanmaya devam eden nadir RTS türü oyunlardan biri olmaya devam ediyor. Ancak tabii ki geçen zamanla birlikte oyunun modern işletim sistemleriyle olan uyumsuzlukları da artık iyice belli olmaya başladı.

StarCraft Remastered sürümüyle birlikte oyun elden geçirilmiş grafik, ses, müzik ve ara sahnelerle donatılacak. 4K grafik desteği sunacak olan oyuna, modern multiplayer altyapısı da eklenecek. Ancak Blizzard oyunun senaryosu, oynanışı ve genel karakteri üzerinde hiçbir değişiklik yapmadıklarını özellikle vurguluyor.

Remastered sürümü için herhangi bir resmi çıkış tarihi henüz duyurulmadı. Ancak buna ön hazırlık olarak orijinal StarCraft önümüzdeki hafta ciddi bir güncelleme alacak. StarCraft Anthology olarak anılan ve içinde Brood Wars ek paketi de olan sürüm, 15 yıl aradan sonra güncellenerek 1.18 sürümüne yükseltilecek.

Bu güncellemeyle birlikte orijinal StarCraft’ın Windows 7 ve sonrası işletim sistemleriyle olan uyumsuzluklarına da çözüm getirilecek. Daha da önemlisi, bu güncellemeyle birlikte StarCraft Anthology sürümü ücretsiz indirmeye açılacak!