Anasayfa Video vLog: New York’a Yukarıdan Bakış

vLog: New York’a Yukarıdan Bakış

New York’un uzun binalarından biri olan Rockefeller Center’ı ziyaret ettik.

New York, gökdelenleri ile meşhur bir şehir. Özellikle Manhattan, bir zamanlar dünyanın en uzun binası olan Empire State binasını da bünyesinde barındırıyor. Bu devasa binların en üst katına çıkıp Manhattan’ı ayaklarınızın altında görmek ise her yerde mümkün olmuyor. Bu seçeneği sunan binalardan birisi Rockefeller Center içerisinde yer alan 30 Rock.

Yapımına 1930 yılında başlanan Rockefeller Center, 1939 yılında tamamlanmış ve kullanıma açılmış. 1989 yılında Mitsubishi Estate tarafından satın alınan kompleks, 1996 yılında David Rockefeller tarafından oluşturulan bir konsorsiyum tarafından tekrar geri alınmış. Son olarak 2000 yılında orijinal kompleksin içerisinde yer alan 14 bina, 1.85 milyar dolara Tishman Speyer tarafından satın alınmış.

Ziyaret ettiğimiz bina 30 Rockefeller Plaza (“30 Rock”) olarak geçiyor. İlk başlarda RCA tarafından kullanılan bina, daha sonra RCA’nın General Electric tarafından satın alınması ile 1988’de GE binası olarak isim değiştirmiş. 2015 yılında bina Comcast tarafından kullanılmaya başlanmış.

Binanın en tepesine çıkmak için bilet almanız gerekiyor. Bilet fiyatları da yaklaşık 37 dolar civarında. Tabi bu ücret karşılığında önünüzde hiçbir cam engel olmadan, saf Manhattan manzarasına kavuşabiliyorsunuz. Alternatif olarak her daim Empire State üzerinden de benzer bir manzara görebileceğinizi belirtelim.