Anasayfa Haber AMD Şimdiden Vega 2.0 Üzerinde Çalışıyor

AMD Şimdiden Vega 2.0 Üzerinde Çalışıyor

AMD’nin Vega grafik işlemcilerinin ikinci nesli üzerindeki çalışmalara devam ettiği bildirildi.

AMD önümüzdeki günlerde Vega ailesi grafik işlemcilerle donatılmış yeni nesil ekran kartlarını tanıtacak. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan RX Vega Frontier Edition bu aileye mensup ilk ekran kartıydı.

Ancak şirket henüz son tüketicilerin genel kullanımı için tasarlanmış Vega kartlarını tanıtmadı. Bu kartların HBM2 hafızayla donatılacağı ve üst seviye ürünler olacağı biliniyor. Fakat hafıza üretimindeki sıkıntılar yüzünden piyasaya ne miktarda sürülecekleri şimdilik belli değil.

Öte yandan şirket boş durmayarak 2018 yılında çıkarmayı planladığı bir sonraki nesil Vega 2.0 grafik işlemci ailesi üzerinde çalışıyor. 14nm+ ölçeğiyle üretilecek olan bu sonraki nesil grafik işlemciler hakkında henüz pek bilgi yok.

AMD’nin Vega 2.0 mimarisini doğrudan Nvidia’nın Volta ailesiyle rekabet etmek için tasarladığı tahmin ediliyor. İşlemci üretimindeki ve tasarımındaki geliştirmeler sayesinde, Vega 2.0 işlemcilerin ilkinden çok daha yüksek saat hızlarında olması bekleniyor.

 

6 Yorumlar

  1. Fury-x ekran kartlarının,son 9 ayın oyunlarında özellikle dx12 perfonmansı 1070’in hafif üzerinde görünüyor.Güzelim donanım,berbat ve optimize olamayan yazılımlarla nasıl hiç edilmiş bunu görüyoruz.Elinizde varsa en son çıkan oyunlarda Fury-x vs 1070 gibi bir video, Vega kartlar piyasaya çıkmadan güzel olurdu diyorum.Merakla bekliyoruz Vegayı…

  2. Burdan anladığım GTX 1080 Ti’yi geçemedik inşallah gelecek kart ile geçeceğiz. Hadi işlemcileri anlarım…”Yok Dx12, GPU kullanacak, CPU’ya artık gerek kalmadı, AMD Arap atı gibi sonradan açılacak” Eyvallah güzel sloganlar şimdi geldi GPU zamanı…Görelim bakalım neymiş ?

  3. Ben bu işi anlamadım.
    Hani 1.0 versiyonu çıkartırsın, kullanıcılardan gelen şikayetleri veya sıkıntıları analiz eder ve diğer markanın (nvidia) gidişatına bakarsın, ona göre bug fix’leri yapıp 2.0 ı çıkartırsın da bu ilerleme politikası bu dediğimin çok dışında ilerliyor anlam veremedim.

  4. 300 watt tüketen ama hiçte kötü olmayan bir kart,bugünün şartlarına alınmaz ama 2014 yılında alan adamda paşa paşa kullanır.Mevcut Fury-x kullanan adam için 1070’e geçmeye gerek yoktur.Kendisinin biraz az watt tüketip,daha pahalı olan 980Ti alanlar kazığın daha büyüğünü yediler.Perfonmans anlamında onlarında satıp 1070 almaları mantıklı olmaz.Lafın özü,bu 3 kart arasında en çok yerden yere vurulanın,4 gb vrm dezantajına rağmen son 9 ayın yeni oyunlarında minimal farkla önde olması.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version