Anasayfa Haber Kaspersky, Microsoft’u Dava Etti

Kaspersky, Microsoft’u Dava Etti

Kaspersky, Microsoft’u Windows Defender yazılımı yüzünden dava etti.

Rus güvenlik yazılımı uzmanı Kaspersky Lab, Microsoft’u Avrupa Komisyonu ve Alman Federal Bürosu’na şikayet etti. Şikayetin sebebi ise tekelcilik. Kaspersky Lab, Microsoft’un güvenlik sektöründeki rakiplerine karşı bir takım engeller çıkardığını savunuyor. Daha önce de Rusya’daki tekelcilik kurumlarına konu hakkında başvuran Kaspersky Lab konuyu diğer ülkelerdeki farklı kurumlara da götürüyor.

Kaspersky Lab verdiği ifadede, Windows 10 ile Microsoft’un güvenlik yazılımlarının işine ket vurduğunu belirtiyor. Microsoft’un Windows 10 kullanıcılarının Windows Defender kullanması için farklı ve şüpheli yollar izlediğini belirten Kaspersky Lab’ın başı olan Eugene Kaspersky, şöyle bir açıklamada bulundu:

“Açıkça görülüyor ki Microsoft, işletim sistemi pazarındaki dominant pozisyonunu kullanarak kendi kalitesiz güvenlik yazılımını kullanıcılara zorla kullandırıyor. Windows 10 yükleyen kullanıcılar, önceden seçilmiş güvenlik yazılımı olarak Windows Defender kullanmak zorunda bırakılıyorlar. Bunu açıkça görüyoruz ve kanıtlamaya da hazırız.”

Kaspersky Lab, Microsoft’un kullanıcılara bu seçimi kuşkulu yöntemlerle yaptırdığını ve bu yöntemleri rekabeti düzenleme kurumlarının önüne çıkarmak istediğini belirtti. Microsoft’un başına bu tarz bir durum daha önce de Internet Explorer konusuyla gelmişti. Kullanıcılarını Internet Explorer kullanması için zorlayan Microsoft, bu davadan kurtuldu fakat epey para kaybetti.

İlginizi çekebilir: AB Microsoft’a IE Cezasını Kesti! İşte Fatura

5 Yorumlar

  1. Bence aşırı saçma. Yeni eğer Windows benimse istediğim yazılımı kullandırırım. Beğenmiyorsan başka işletim sistemi kullan kardeş bizimkisi böyle. Bu kadar çok konuşup yok haksız rekabet bilmem ne diyeceklerine rakip bir işletim sistemi yapsınlar görelim.

    • Yok ben saçma bulmuyorum çünkü; windows 10’un yeni sürümünde filan Windows defender’ı kapatma / devredışı bırakma ve kaldırma için resmi bir yol yok. Direkt müdahele ile olabiliyor bunlar o yönetmide Microsft tavsiye etmiyor, sistem bütünlüğünün bozulduğunu söylüyor.

      • Ms, hiç bir AV kurmadığında ve aynı zamanda MS defender i de kapattığında sistem bozulabilir hatası veriyor. Kasper de çok iyi biliyor ki bir AV kurmaya kalktığında MS defender kendiliğinden kapanıyor.

  2. Son zamanda siber saldırıları yüzünden zorunlu yaptılar. Ben şuan son güncelleme ile birlikte hem defender hem norton kullanıyorum. Tribe girmişler bence alakası bile yok. Güvenlik ihtiyacı olmayanlar deneme sürümü kullanıyor zaten.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version