Anasayfa Haber Galaxy Note 8’de Snapdragon 836 Kullanılabilir

Galaxy Note 8’de Snapdragon 836 Kullanılabilir

Söylentilere göre Samsung, Note 8’de Snapdragon 836 yonga seti kullanacak.

Samsung’un Galaxy Note serisinin yeni üyesi olacak Galaxy Note 8 için yeni gelişmeler gündeme geldi. Cihazda daha önce Snapdragon 835 ya da Exynos 8895 kullanılacağı söyleniyordu. Ancak son gelişmelere göre Note 8’de Qualcomm Snapdragon 836 yonga seti kullanılabilir.

Samsung’un piyasadaki son amiral gemisi olan Galaxy S8 ve S8+ modellerinde Snapdragon 835 yonga seti kullanılmıştı. Note serisinin yeni üyesi Note 8’de de aynı yonga setinin kullanılması bekleniyordu. Fakat görünüşe göre Samsung, S8 ve S8+ modellerine kıyasla Note 8’de daha iyi performans sunacak. Snapdragon 836 yonga seti, yeni ve geliştirilmiş 10 nm FinFET LPP mimarisinde üretilecek. Çin kaynaklarından gelen bu yeni bilgiye göre bu yonga setinde işlemci hızı 2.50 GHz seviyesine çıkabilirken, GPU saat hızı 740 MHz olacak.

Tabii ki bu bilgi henüz söylenti durumunda. Galaxy Note 8’in resmen duyurulmasına epey bir süre daha var. Güney Koreli teknoloji firması, söylentileri tamamen boşa çıkaracak şeyler de yapabilir. Cihaz hakkındaki kesin bilgiler, Note 8 yıl sonuna doğru resmen duyurulduğunda belli olacaktır.

İlginizi çekebilir: Samsung Note 8 Çift Kameralı Olabilir

Güncelleme: 

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version