Anasayfa Haber Note 7 Kore’de Yeniden Piyasaya Sürülüyor

Note 7 Kore’de Yeniden Piyasaya Sürülüyor

Samsung, yenilenen Galaxy Note 7’leri daha uygun fiyatla piyasaya sürecek.

Akıllı telefon piyasasında oldukça büyük bir payı olan Samsung, Note serisi için en son çıkardığı model olan Note 7’de oldukça büyük sorunlar yaşamıştı. Cihaz kullanıcılarının elinde ya da kendi kendine patlıyor, yanmaya başlıyordu. Bu durum, Samsung’un Note 7’leri geri çağırmasıyla sonuçlanmıştı. Firma bu yüzden hem 5 milyar dolar gibi büyük bir maddi kayba hem de eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Güney Koreli teknoloji firması, şimdi ise Note 7’leri tamir edilmiş olarak yeniden piyasaya sürüyor. Bu Note 7 modelleri, “Refurbished” olarak satışa sunulacak. Tamir görerek yenilenen telefonlar, 7 Temmuz’dan itibaren Güney Kore’de satışa sunulacak. Cihazların fiyatı ise 611$ olarak belirlenmiş. Bu fiyat, Note 7’nin ilk çıktığı zamanki fiyatından %30 daha düşük.

Yenilenen Note 7’lerin batarya kapasiteleri orijinal Note 7’lere göre daha düşük olacak. Bu da zaten beklen bir durumdu. Zira Note 7’lerin genel problemi pil için ayrılan alanın yetersiz kalması ve sonuç olarak kısa devre oluşması idi. Daha düşük kapasiteli bir batarya ile bu durum giderilmiş. Samsung’un yenilenmiş Note 7’leri diğer ülkelerde satışa sunup sunmayacağı henüz belli değil, fakat ABD ve Hindistan’da kesin olarak satışa sunulmayacak.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy Note 8 Tasarımı Sızdı

Güncelleme: