Anasayfa Haber Tesla İlk Model 3’ü Üretti

Tesla İlk Model 3’ü Üretti

Tesla Model 3

Tesla, Model 3’ü sonunda üretti. Bir sonraki proje ise herkese hitap edecek bir elektrikli araç üretmek.

Tesla, Model 3 ismini verdiği elektrikli arabasının ilk üretimini yaptı. Model 3 için ödeme yapmış ve aylardır bekleyen müşterilere de gün yüzü doğmuş oldu. İlk Model 3’ü ise Elon Musk alacak. Daha önceki modellerde de böyle olmuştu, şaşırtııcı bir haber değil aslında fakat bu sefer durum farklı. Normalde Model 3’ü ilk teslim alacak olan kişi Ira Ehrenpreis idi. Kendisi, ilk sırayı doğum günü hediyesi olarak Elon Musk’a verdi. Elon Musk da söz vermiş olduğu gibi Model 3’ün bitmiş halinin ilk fotoğraflarını paylaştı.

Temmuz ayının sonuna doğru 30 adet Model 3’ün sahiplerine teslim edileceği de Tesla tarafından belirtildi. Model 3’ün özellikleri hakkında şu anda kesin bilgiler bulunmuyor. Model 3, 2016’da bir prototip olarak ortaya çıkmıştı. Musk’ın söylediklerine göre arabanın son sürümü, geçtiğimiz sene göz önüne getirilen bu ilk örnekten çok farklı değil. Aracın kesin özellikleri 28 Temmuz’da ilk teslimatlar yapıldıktan sonra ortaya çıkacak.

Öte yandan Model 3 için ön sipariş verenlerin çoğu, araçlarına 2018’den önce kavuşamayacak. Musk, daha önce Aralık’a kadar ayda 20 bin araç üretme sözü vermişti. Fakat Model 3 için ön sipariş vermiş ve sırada bekleyen yüz binlerce kişi var. Ayda 20 bin üretim sayısı bekleyen bu kalabalık için yeterli olmayacak.

Tesla’nın bir sonraki hedefi elektrikli araç fiyatlarını daha da aşağıya çekmek. Şimdiye kadar çıkan araçlar ön siparişle ve sıra bekleyerek teslim alındı. Ancak Elon Musk’ın söylediğine göre Model 3’ten sonraki proje genel otomobil pazarına, her daim temin edilebilecek elektrikli araç üretmek olacak.

İlginizi çekebilir: Tesla Dünyanın En Büyük Lityum İyon Pilini Üretecek