Anasayfa Haber LiquidSky 2.0 ile Android’de Tüm Oyunlar Oynanabiliyor

LiquidSky 2.0 ile Android’de Tüm Oyunlar Oynanabiliyor

Android cihazlarda bilgisayar oyunlarının hepsini oynamak artık mümkün.

Uzaktaki bir sunucudan oyun oynamak uzun yıllardır birçok firmanın hayata geçirmeye çalıştığı bir teknoloji. Fakat bu özelliği şimdiye kadar hiç kimse tam anlamıyla başaramadı. OnLive isimli bir şirket 2010’da böyle bir girişim yapsa da yüksek gecikmeler, sürekli sunucu alma zorunluluğu ve çok az oyun seçeneği yüzünden bu girişimi devam ettiremedi ve firma 2015’te kapandı. LiquidSky 2.0, aynı hizmeti Google Play aracılığıyla sunarak başarıya ulaşabileceğine inanıyor.

Cihazlarında GTA 5, Overwatch ve benzeri birçok oyunu oynamak isteyen Android kullanıcıları, LiquidSky 2.0 beta ile şu an itibariyle bunu yapabiliyorlar. LiquidSky, her kullanıcıya benzersiz bir sanal bilgisayar veriyor. Bu bilgisayarda kullanıcılar oyunlarını Steam, Origin ve benzeri uygulamalar üzerinden indirebiliyorlar. Android cihazlar üzerinden erişilebilen bu benzersiz bilgisayarlarda 8 bit oyunlardan AAA yapımlara kadar her şey oynanabiliyor ve kullanıcılar bunu kendi Android cihazlarından yapıyorlar. Öte yandan LiquidSky 2.0, Android dışında Windows betasını da sundu.

LiquidSky 2.0 betayı Google Play’den indirmek için tıklayın.

LiquidSky bu işi nasıl yapıyor diye sorarsanız ilk olarak IBM’in halka açık bulut altyapı tesisinden bahsetmek gerekir. Bu altyapıyı kullanan LiquidSky, dünyadaki veri merkezlerini kullanıyor ve burada kullanılan sistemlerin bu hizmeti gerçek zamanda verebilmesini sağlıyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi OnLive bu işi yapabilmek için kendi veri merkezlerini inşa etmiş ve bu durum onlara epey bir masraf çıkarmıştı.

LiquidSky herkes tarafından ücretsiz olarak erişilebilir durumda. Ücretsiz sürümünde kullanıcılara reklam gösterimi yapılıyor. 10$’dan başlayan paketler ya da 20$’a aylık üyelik ise reklamsız çalışıyor. Hizmet, internet üzerinden olduğundan Android cihazlarında LiquidSky deneyimlemek isteyen kullanıcıların 5 GHz Wi-fi ya da 4G LTE bağlantısına sahip olması gerekiyor.

İlginizi çekebilir: Kafa Ayarı #7 – Bilgisayarsız Oyun Oynamak!