Anasayfa Haber Ubuntu, Windows Mağazası’nda!

Ubuntu, Windows Mağazası’nda!

Ubuntu artık Windows Mağaza’sı üzerinden kurulabiliyor.

Microsoft, bu yılın başlarında düzenlemiş olduğu Build 2017 geliştirici konferansında, Ubuntu’nun Windows Mağazası’nda kullanıcılara sunulacağının sözünü vermişti. Bu söz yerine getirildi ve Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemi olan Ubuntu, Windows kullanıcılarına Mağaza içerisinden erişime açıldı.

Ubuntu, tıpkı Linux tabanlı SUSE Linux ve Fedora gibi Windows 10’dan bağımsız olarak bir sandbox içerisinde çalışıyor. İşletim sistemi içerisinde komut istemi çokça kullanılıyor. Ubuntu da benzer şekilde komut seti penceresi üzerinden erişilebilecek. Windows 10 içerisinden yüklenmesi ve kullanıcının kendi dosyalarını paylaşıma açması durumunda da bu dosyalara Ubuntu üzerinden erişim sağlanabilecek.

Ubuntu yüklemek isteyen kullanıcılar, öncelikle Denetim Masası’ndan bir ayar yapmalı. Denetim Masası’na girin ve Programlar ve Özellikler‘den Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğine tıklayın. Karşınıza gelen pencerede Linux (Beta) için Windows Alt sistem seçeneğini bulup yanındaki onay kutusunu işaretlemeniz gerekiyor. Bu sayede Ubuntu, mağazadan da indirdiyseniz, sistem yeniden başlatıldıktan sonra çalışmaya başlayabilir.

İlginizi çekebilir: Windows 10’da Linux Bash Kabuğu Nasıl Yüklenir?