Anasayfa Oyun En İyi 11 Ücretsiz Savaş Oyunu

En İyi 11 Ücretsiz Savaş Oyunu

Ücretsiz oynayabileceğini en iyi aksiyon oyunlarından bazılarını bu makalemizde sizler için topladık.

Oyunlar günden güne daha pahalı hale geliyor. EA ya da Activision yapımı bir oyunu almak isterseniz eğer, en az 60 dolar vermeniz gerekiyor. Oyunların Ultimate Edition isimli özel sürümlerinden almak isterseniz, 100 dolardan daha fazla ödeme yapmanız dahi gerekebilir.

İş sadece oyun almakla da bitmiyor. Daha sonra oyun için çıkan ek görev paketlerinden almak istediğinizde, onlar için de ayrı ödeme yapmanız gerekiyor.

Ancak geliştiriciler son zamanlarda oynaması ücretsiz, yani “free to play” (F2P) oyunlar geliştirmeye daha çok önem vermeye başladı. Biz de bu yazımızda oynaması ücretsiz en iyi 11 aksiyon oyununu sizler için derledik.

Team Fortress 2: Windows, macOS ve Linux

Valve’nin sevilen oyunu Quake’den esinlenerek geliştirilen TF2, günümüzde hala popülerliğini koruyor. Oldukça geniş ve eğlenceli bir oyun deneyimi sunan TF2, grafik açıdan da bilgisayarları zorlamıyor. Bu sayede giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarda bile oynanabilecek bir oyun. Daha önce ücretli olarak sunulsa da zamanla oynaması ücretsiz hale geldi. Çoğu F2P oyunda olduğu gibi TF2’de de oyun içerisinde silah, eşya vb. satın alma seçeneği bulunuyor.

Warframe: Windows, PlayStation 4 ve Xbox One

Warframe bilim-kurgu temalı modern bir savaş oyunu. Oyuncular avatarlarını istedikleri gibi oluşturabiliyor. TPS yani dış kamera açısından yönetilen bu oyunda kullanıcılar çeviklik, savunma, saldırı gibi durumlar için farklı modlar bulunuyor. Oyun hem internet üzerinden, hem de bağlantı olmadan botlara karşı oynanabiliyor.

Blacklight: Retribution: Windows ve PlayStation 4

Modern askeri oyunları sevenler Blacklight: Retribution‘ı da beğeneceklerdir. Yakın gelecek temalı olan ve Call of Duty: Modern Warfare tadı veren Blacklight: Retribution, oyunculara silah ve zırh tasarımı yapma seçeneği sunuyor. Oyun PvP oynanışı öne çıkarsa da, isteyenler botlara karşı da oynayabiliyor. Fazla kalabalık sevmeyenler için co-op modu da mevcut.

Tribes Ascend: Yalnızca Windows

Jetpack ve kayaklarıyla ünlü olan bu oyun, hızlı bir oynanış sunuyor. Büyük haritalarıyla dikkat çeken Ascend’de aynı zamanda araçlar da bulunuyor. Oyun biraz Halo’ya benzetilebilir. Grafik açısından da çok detaylı olmadığından eski sistemlerde de rahatça oynanabilecek bir oyun.

Planetside 2: Windows ve PlayStation 4

Savaşa biraz da MMO katmak isterseniz Planetside‘a bakmanızda fayda var. Bu oyunu oynarken kendinizi bir anda binlerce oyuncuyla aynı sunucuda bulabilirsiniz. Devasa sunucuları olan oyunda, oyuncuların kazandığı zaferler ve öldürdüğü düşmanlar, kendi tarafının turu kazanmasını sağlıyor. Oyundaki geliştirmeler gerçek parayla satın alınabiliyor. İsterseniz aylık 15 dolara üyelik alma imkanınız da var.

Warface: Windows ve Xbox 360

Tabii ki listemize Yerli kardeşlerin şirketi Crytek’in yapımı olan Warface’i eklemeden olmazdı. Crysis’in aksine giriş seviyesi bilgisayarlarda dahi oynanabilen Warface, daha önce GFace üzerindeydi fakat daha sonra Steam’a taşındı. Şimdi ise My Games bünyesinde oyunculara sunuluyor. Siteye girerek gerek Steam, gerekse sosyal medya hesaplarınızla bağlanarak Warface’i indirebilirsiniz. Oyun için Steam üzerinden ücretli geliştirme paketleri almanız da mümkün.

Gigantic: Windows, PlayStation 4 ve Xbox One

Gigantic oldukça fantastik bir oyun, klasik bir savaş oyunu değil. Çok renkli bir dünyaya sahip olan oyunda MOBA tarzı söz konusu. Orta boyutlu haritalarda her iki takımda da büyük bir canavar bulunuyor. Bu canavarlar hem üssü savunmak için, hem de süper silah olarak kullanılabiliyor. Kendine has karakter tasarımlarına sahip bir aksiyon oyunu denemek istiyorsanız Gigantic tam da size göre.

Paladins: Windows, macOS, PlayStation 4 ve Xbox One

Oyun şu anda beta aşamasında fakat oyun dünyasında adı şimdiden duyuldu. Overwatch’un oynaması ücretsiz sürümü olarak nam salan Paladins, çizgi roman tarzındaki grafikleriyle Borderlands’i de hatırlatıyor. Oyun içindeki karakterler oyunun kendine özgü parasıyla açılabiliyor. Fakat 20 dolarlık Founders’ Pack ile şimdiki ve gelecek tüm şampiyonları açmak mümkün. Onun dışındaki içerikler ve ek karakterler ayrı ayrı ücretlendiriliyor.

Toxikk: Yalnızca Windows

Geliştiricilerinin ifadelerine göre Toxikk, eski basit zamanlara geri dönmek üzere tasarlanmış. Küçük arenalar, hızlı aksiyon, büyük silahlar… Oyunun hem görünüşü, hem de oynanışı gayet akıcı. Haritalar da hızlı bir deneyim yaşanması üzerine tasarlanmış. Oyun güzel olsa da ücretsiz oyunculara açık olan sunucular genellikle boş.

Ücretsiz sürümde silahlar, haritalar ve araçların hepsi var. Fakat 15 dolarlık bir ödeme sonrasında sunucu arayıcısı, botlara karşı oynama, oyuncu ödülleri, karakter özelleştirme, mod desteği ve harita editörü gibi seçeneklere sahip olmak mümkün. Bu güncellemeyi yaparsanız küçük ödemeler yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Sanıyoruz sunucuların boş olmasının sebebi bu.

Hawken: Windows, PlayStation 4 ve Xbox One

Hawken dev savaş robotlarını kullandığınız bir aksiyon oyunu. Oynanış biraz Call of Duty Advanced Warfare ve Infinite Warfare’e benziyor.  Küçük ve yüksek haritalarda oldukça karmaşık ve yoğun bir savaş mücadelesini yaşayabilmek için Hawken’ı denemenizde fayda var.

Unreal Tournament: Windows, macOS ve Linux

Çevirimiçi aksiyon oyunlarının var olduğu ilk zamanlar, Unreal Tournament vardı. Önceden oyun için ücret alınsa da son zamanlarda oynaması ücretsiz olan oyunlardan biri Unreal Tournament. Oyunun son sürümü hala pre-alpha aşamasında yani daha alpha bile değil. Fakat köklü bir seri olduğu için büyük bir oyuncu kitlesine sahip. Unreal Tournament, yeni silahlar ve ilginç güçlerle birlikte arena tabanlı formatını koruyacak fakat bayrağı ele geçirme ve benzeri klasik modları da bünyesine ekleyecek.