Anasayfa Makale Windows 10’da Yeni Kullanıcı Nasıl Oluşturulur?

Windows 10’da Yeni Kullanıcı Nasıl Oluşturulur?

Windows 10 bilgisayarınıza farklı ya da yerel kullanıcılar eklemek istiyorsanız, rehberimize göz atmanızda fayda var.

Windows 10 ile birlikte değişen çoğu unsurun içinde ayarlar ve denetim masası öğeleri de var. Bunlar hem görsel olarak, hem de kullanım bakımından değişti. Temelde aynı işlevlere sahip olsalar da, bazı kullanıcılar Windows 10’daki ayarlara alışamayabilir.

Ayarlar’dan bilgisayara farklı bir kullanıcı eklemek istediğinizde Microsoft hesabı girmeden bunu nasıl yapabileceğinizi bu makalemizde ele aldık. Zira herkesin Microsoft hesabı olmayabilir. Dünyada Windows kullanım oranı Microsoft hesabı sayısından çok daha fazla.

Bunu yapabilmek için öncelikle Başlat menüsünü açıp oraya “başka” yazmanız gerekiyor. Karşınıza şöyle bir ekran gelecektir.

Başka kişiler ekle, düzenle veya kaldır seçeneğine tıklayarak ilgili ayar penceresini açın. 

Diğer kişiler altında bulunan Bu bilgisayara başka birini ekle seçeneğine tıkladığınızda şöyle bir pencere açılacaktır:

Eğer oturum oluşturmak istediğiniz kişinin bilgilerine sahipseniz, yukarıdaki kutuya e-posta adresini ya da telefon numarasını girebilirsiniz. Aksi takdirde aşağıda bulunan Bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilim ibaresine tıklayın.

Sonrasında karşınıza şöyle bir pencere gelecektir:

Eğer eklemek istediğiniz kullanıcının Microsoft hesabı bulunmuyorsa Microsoft hesabı olmayan bir kullanıcı ekleyin seçeneğine tıklayın. Eğer varsa, yukarıdaki kutulara bilgilerini girebilirsiniz.

Herhangi bir hesap kullanmadan sadece yerel bir hesap oluşturmak için de böyle bir pencere karşınıza gelecektir. Kullanıcı adı ve diğer bilgileri doldurduktan sonra İleri düğmesine tıkladığınızda sisteme bir yerel kullanıcı eklemiş olacaksınız.

İlginizi çekebilir: Windows Sistem Başlangıcına Programlar Ve Klasörler Nasıl Eklenir?