Anasayfa Haber AMD Her Vega Satışından Zarar Ediyor

AMD Her Vega Satışından Zarar Ediyor

AMD, Vega kartlarda sadece pazar payını yükseltmeyi hedefleyen bir fiyat stratejisi izliyor.

AMD’nin Vega mimarili grafik kartları bir süre önce piyasaya sürüldü. AMD yeni Vega kartlardaki bellek seçiminden ötürü, her kartın satışında 100 dolar zarar ediyor. Vega 64 ve Vega 56 model ekran kartlarını 499$ ve 399$ etiketleriyle piyasaya süren şirket, stok sorunlarından ötürü piyasayı doyurmakta da zorlanıyor.

NVIDIA, üst segment ekran kartı sektöründe 1000 serisi ile pazar payını yükseltmişti. AMD ise şu anda kar etmekle değil, yalnızca pazar payı kazanmakla ilgileniyor. RX Vega 64, AMD’nin amiral gemisi modeli, NVIDIA’nın amiral gemisi olan 1080 Ti modelini geçemiyor. Buna rağmen, 375W TDP değeriyle 1080 Ti’dan 125W daha fazla elektrik tüketiyor.

AMD’nin asıl problemi HBM2 bellek kullanmasından kaynaklanıyor. Vega mimarisini kullanan kartlardaki en büyük değişiklik HBM2 bellekler kullanılması olmuştu. Ancak AMD şu anda bellek konusunda stok sıkıntısı yaşadığından, bu durum karlılık seviyesini olumsuz etkiliyor. Hynix ile anlaşan firma, Ekim ayında HBM2 bellekleri daha uygun fiyatlarla tedarik etmeye başlayabilecek.

İlginizi çekebilir: Vega Frontier Edition, Titan Xp’yi Geçti