Anasayfa Haber Avustralya Kendi Uzay Ajansını Kuruyor

Avustralya Kendi Uzay Ajansını Kuruyor

Avustralya kendi uzay ajansını kurarak, uzay yarışındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Çoğumuz için Avustralya denince akıla gelen şeyler sınırlıdır. Mad Max, kangurular, dev örümcekler ve köpekbalığı dolu denizler gibi şeylerle hatırlarız koca bir kıtayı.

Ancak her ne kadar gözden ve akıldan uzak gibi görünse de, gerçekte Avustralya bilim dünyasından pek de uzak sayılmaz. 50 yıl önce uzaya kendi uydusunu göndermeyi başaran Avustralya, ABD ve SSCB’nin ardından bunu başaran üçüncü ülke olarak tarihe geçmişti.

Ayrıca geçen yıllar içinde pek çok bilimsel araştırmanın yürütüldüğü üniversiteleri ve uzayın derinliklerini gözlemleyen tesisleriyle bilim dünyasına büyük katkıda bulunan bir ülke olagelmiştir. Şimdi ise kendi milli uzay ajanslarını kurma çalışmalarını yürütüyorlar.

Özel sektörden şirketler, üniversiteler ve Avustralya devletinin ortak çabalarını organize etmeyi hedefleyen bu yeni uzay ajansı, yeni uzay çağında ülkenin de yerini almasını amaçlıyor. Derin uzayın keşfi ve kolonileştirilmesi çabalarında ciddi rol oynamayı uman Avustralyalılar, istikbalin göklerde olduğuna eminler.