Anasayfa Haber SpaceX Yeni Yol Haritasını Açıkladı

SpaceX Yeni Yol Haritasını Açıkladı

SpaceX önümüzdeki beş yıl içinde Mars’a ulaşmayı planlıyor.

Avustralya’da yapılan bir toplantıda SpaceX tarafından gelecek için yapılan planları açıklayan şirketin CEO’su Elon Musk, 2022 itibariyle Mars’a en az 2 sefer yapmayı ve koloni kurmaya başlamayı hedeflediklerini söyledi. SpaceX’in bu planlarının odak noktasındaki araç ise halen geliştirdikleri BFR roketi olacak.

SpaceX’in henüz geliştirme aşamasında olan Falcon Heavy roketinden sonra üretmeye başlayacağı BFR, çok daha büyük ve güçlü olacak. 31 adet Raptor roket motoru kullanan roket, ucunda 9 Raptor motoru bulunan ikinci kademeyi taşıyacak. Her iki parça da tekrar yere inebilecek ve tekrar kullanılır olacak.

BFR’nin aynı zamanda uzayda da yakıt ikmali yapabilecek tasarımda olacağı bildirildi. Bu sayede Ay ya da Mars gibi gezegenlere doğrudan uçmak için önceden belirli noktalara yerleştirilmiş yakıt podlarından beslenebilecek.

Ancak Musk’ın BFR için yaptığı tüm planlar diğer gezegenlerle sınırlı değil. Musk bu roketi kullanarak dünya üzerinde de yolcu taşımayı planlıyor. BFR roketleriyle dünyanın herhangi bir yerine 1 saatten az zamanda ulaşılabileceğini belirten Musk, uçuş bilet fiyatlarının ise aynı mesafedeki ekonomik uçuşlara çok yakın olacağını tahmin ediyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version