Anasayfa Haber F-35 Uçağının Teknik Sırları Çalındı

F-35 Uçağının Teknik Sırları Çalındı

Avustralya kökenli bir şirketin ağına sızan hackerlar, F-35 dahil pek çok askeri aracın teknik bilgilerini ele geçirdi.

Avustralya savunma bakanlığı ile kontratlı olarak çalışan özel bir şirketin bilgisayar ağına sızmayı başaran hackerlar, başta F-35 savaş uçağının teknik özellikleri olmak üzere, pek çok devlet sırrı niteliğindeki bilgiyi ele geçirdi. Saldırının aslında 2016 yılının Temmuz ayında başladığı, ancak Kasım ayına kadar farkına varılmadığı bildirildi.

50 kadar personeli olan ve adı açıklanmayan özel şirket, savunma bakanlığı için belirli projeleri sürdürüyormuş. Şirketin bilgisayar ağı güvenliğinin de pek güçlü olmadığı ve bu yüzden saldırının çok kolay ve uzun süreli olduğu ifade ediliyor.

Şirketin veri bankalarından çalınan bilgiler ise hayli önemli. F-35 Lightning savaş uçağı, P-8 Poseidon keşif uçağı, C-130 kargo uçağı, JDAM akıllı mühimmat sistemi ve Avustralya donanmasına ait bazı savaş gemilerinin teknik bilgileri çalınanlar listesinde görülüyor.

Saldırıyı yapanların ise China Chopper adlı yazılımı kullandıkları ifade edildi. Bu yazılım genellikle Çin kökenli siber-suçlularla ilişkilendiriliyor. Ancak gerçekte saldırıyı kimin düzenlediğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version