Anasayfa Haber Dünyanın İlk Dev Robot Karşılaşması Yapıldı

Dünyanın İlk Dev Robot Karşılaşması Yapıldı

Filmler ve oyunlardan aşina olduğumuz dev robotlar en sonunda meydanlarda boy gösteriyor.

Mech Warrior gibi bilgisayar oyunlarında başrolü oynayan dev savaş robotları yakın zamana kadar bilim-kurgu edebiyatının sınırları içinde kalan araçlardı. Ancak bu tasarımlar artık yavaş yavaş da olsa gerçeğe dönüşüyor.

Uzun süredir yapılması planlanan ilk dev robot dövüşü en sonunda gerçekleştirildi. Tabii burada “dövüş” tanımı biraz havada kalıyor. Çünkü Japon ve Amerikan takımlarının robotları arasındaki karşılaşma, daha çok bir reklam filmi tadında geçiyor.

Aşağıda izleyebileceğiniz karşılaşmada Japonların Kuratas robotuna karşılık Amerikalı Megabot takımı sahaya sırayla iki robot sürüyor. İlk robotu devre dışı kalan Amerikalılar, ikinci robotlarıyla karşılaşmanın galibi oluyorlar.

Bu karşılaşmanın videosunu izlerken, ister istemez dev robot maçlarının da Amerikan Güreşi gibi bir spora dönüşmek üzere olduğu hissine kapılabilirsiniz. Nitekim Çinlilerin Monkey King robotu da yakında boy göstermeye hazırlanıyor.

Bir süre sonra televizyonlarda ve internette bol sponsorlu dev robot dövüşleri liginin reklamlarını görmeye başlarsak doğrusu pek şaşırmayacağız. Bu araçların savaş alanlarında boy göstermesi ise pek mümkün görünmüyor, çünkü hayli hantallar ve savaşta gayet kolay hedef olacaklardır.