Anasayfa Haber Sony Yeni Oyun Dağıtım Şirketi Kurdu

Sony Yeni Oyun Dağıtım Şirketi Kurdu

Sony tarafından kurulan Unties, bağımsız oyun yapımcılarının oyunlarını dağıtacak.

Sony Music Entertainment şirketinin bir alt kuruluşu olarak çalışmaya başlayan Unties üzerinden PC, PS4 ve Nintendo Switch oyunlarının dağıtımı yapılacak. Unties öncelikli olarak “indie” yani bağımsız ve nispeten küçük ölçekli stüdyoların oyunlarının dağıtımını yapmayı hedefliyor.

Sony aslında daha önce diğer oyun platformlarına karşı nispeten mesafeli bir politika izlemesiyle sık sık gündeme gelmişti. Mesela yakın zamanda Microsoft’un Xbox konsolunun kullanıcılarıyla PS4 kullanıcılarının karşılıklı multiplayer oyun oynayamıyor olmasının nedeni olarak, Sony’nin bu konudaki isteksizliği gösterilmişti.

Ancak şirketin Nintendo Switch oyun konsolunu doğrudan kendi konsollarına bir rakip olarak görmediği de biliniyor. PC oyuncuları ise zaten tamamen ayrı bir kulvarda koşuyorlar. Bu yüzden de Unties’ın kurulması çok da şaşırtıcı bir gelişme sayılmaz.

Sony yönetimi Unties üzerinden öncelikli olarak indie oyunların dağıtımını yaparak, zaten kaynakları kısıtlı olan indie yapımcıların yükünü hafifletmiş olacak. Tabii bu arada şirketin oyun gelirleri de artacak. Unties altından dağıtılacak ilk oyunun da Tiny Metal adlı bir yapım olacağı duyuruldu.