Anasayfa Haber Elgato’dan 4K 60 FPS Kayıt Yapabilen Yeni 4K60 Pro

Elgato’dan 4K 60 FPS Kayıt Yapabilen Yeni 4K60 Pro

Elgato, 60 FPS akıcılığında 4K görüntü yakalayabilen 4K60 Pro model kartını tanıttı.

Gamescom 2017’de duyurusu yapılan Game Capture 4K60 Pro, online yayıncılara büyük fayda sağlayacak özelliklerle karşımıza çıkıyor. Son kullanıcıya sunulan ilk 4K 60 FPS destekli görüntü yakalama kartı olma özelliğin taşıyan ürün, 22 Kasım’da piyasaya sürülecek.

PS4 Pro, Xbox One X veya PC gibi cihazlardan, HDMI üzerinden rahatlıkla 4K kayıt alabilen cihaz, en çok online yayıncılara yarayacak. Zira yüksek çözünürlüklü bir monitör kullanıyorsanız, yazılım aracılığıyla ekranı doğal çözünürlüğünde yakalamak (sonradan küçültülerek yayınlansa bile) ciddi bir işlemci gücü gerektiriyor ve çoğu zaman oyunlarda ciddi FPS düşüşlerine sebep oluyor. Yüksek çözünürlük desteği olmayan eski görüntü yakalama kartları ise monitörden istediğimiz verimi almamıza engel oluyordu. Elgato 4K60 Pro ise tüm bunlara çözüm getiriyor.

Yakaladığı görüntüyü düşük gecikme ile sunabilen cihaz, beraberinde kendi düzenleme yazılımını da getiriyor. PCIe x4 yuvasını kullanan kart, şifrelenmemiş tüm HDMI cihazlarıyla sorunsuz çalışabiliyor. HDMI çıkışının tamamen gecikmesiz çalıştığı iddia edilen kartın Windows 10 64 bit, Intel Core i7 / Ryzen 7 ve GeForce GTX 10xx / Radeon RX Vega gibi sistem gereksinimleri mevcut.

Elgato 4K60 Pro’nun ön sipariş fiyatı ise 359,95 sterlin; yani bugünkü kurla yaklaşık 1.827 TL.