Anasayfa Haber Chrome, Çökmeye Sebep Olan Uygulamaları Engelleyecek

Chrome, Çökmeye Sebep Olan Uygulamaları Engelleyecek

Google’a göre kod enjekte eden 3. parti yazılımlar, Chrome’un %15 daha fazla hata vermesine sebep oluyor.

Google, Chrome kullanıcılarının üçte ikisinin tarayıcı yazılımı doğrudan etkileyen 3. parti uygulamalar kullandığını belirtti. Bu uygulamalar Chrome’un yazılımına kod enjekte ederek çalışırken, tarayıcının dengesini de bozabiliyor. Kod enjekte ederek çalışan antivirüs veya erişilebilirlik yazılımları, Chrome’un %15 daha fazla çökmesine sebep oluyor.

Google, Chrome’un kalitesini düşüren bu durumun üstesinden gelmek için kod enjekte eden yazılımları aşamalı olarak engellemeyi planlıyor. Nisan 2018’de yayınlanacak Chrome 66, kullanıcıları bir hata durumunda enjekte edilen kodlarla ilgili uyarmaya başlayacak.

Temmuz 2018’de çıkacak olan Chrome 68 ise bu yazılımları engelleyecek. Eğer 3. parti yazılımın enjekte ettiği kod, Chrome’un açılmasına engel oluyorsa, tarayıcı kodun çalışmasına izin vererek baştan başlayacak. Beraberinde kullanıcıya “Bu yazılımı kaldırın” uyarısında bulunacak. Ocak 2019’da yayınlanacak olan Chrome 72’de ise kod enjekte etmeye çalışan tüm uygulamalar, sorgusuz sualsiz engellenecek.

Bazı erişilebilirlik uygulamalarının bu programın dışında tutulacağı söyleniyor. Eğer Chrome’a kod enjekte ederek çalışan yazılımlarınız varsa, şimdiden alternatif çözümleri araştırmanızı tavsiye ederiz.