Anasayfa Haber İkinci Nesil Ryzen İşlemciler AM4 Anakartlarda Çalışacak

İkinci Nesil Ryzen İşlemciler AM4 Anakartlarda Çalışacak

Yeni AMD Ryzen işlemcilere geçiş yapmak isteyen kullanıcılar, yeni anakart almak zorunda kalmayacak.

Intel’in yeni nesil işlemcilerinin eski nesil anakartlarda çalışabildiğini, fakat bunun şirket tarafından engellendiğini geçtiğimiz günlerde haber yapmıştık. AMD ise yeni işlemcileri için farklı bir politika izleyecek. AMD yetkilileri gerçekleştirilen bir röportajda, yeni nesil Ryzen işlemcilerinin AM4 anakartlarda çalışacağını duyurdu.

Soket AM4 anakartlar, bir BIOS güncellemesiyle yeni Ryzen’lere hazır hale gelecek. Böylece Raven Ridge APU ve Pinnacle Ridge CPU’lar, eski anakartlarda da çalışabilecek. AMD, AM4 soketini 2020 yılına kadar çıkacak olan işlemcilerde kullanmayı planlıyor. Bu da olan anakartların 2 veya 3 nesil daha kullanılacağı anlamına geliyor.

Şirketin bu kararının son kullanıcıların işine yarayacağını düşünüyoruz. Günümüz Intel sistemlerinde işlemciyi güncellemek istediğimizde, beraberinde hali hazırda bir hayli pahalı olan anakartı da değiştirmemiz gerekiyor. AMD’de ise bir BIOS güncellemesiyle anakartımız hazır hale gelecek.

Bu noktada kullanıcılara, işlemci değiştirmeden önce BIOS güncellemesini yapmalarını öneriyoruz. Eğer BIOS güncellemesini yapmadan işlemciyi değiştirip yeni Ryzen’i çalıştırmak isterseniz, simsiyah bir ekranla karşı karşıya kalabilirsiniz.