Anasayfa Haber Samsung Galaxy S9 Modelinde Tek Kamera Kullanabilir

Samsung Galaxy S9 Modelinde Tek Kamera Kullanabilir

Samsung Galaxy S9’un sızdırılan arka kapak fotoğrafında, tek kamera yuvasının olduğu görülüyor.

Samsung’un Galaxy S9 akıllı telefonuyla ilgili çok sayıda iddia ortada dolaşıyor. Serinin 3 ayrı modelle gelebileceği, CES 2018’de tanıtılabileceği, yüz tanıma sensörü kullanılabileceği ve geniş bir depolama alanına sahip olabileceği bu iddialardan birkaçı. Ayrıca Galaxy S9’un, Galaxy S9+’tan batarya kapasitesi dışında da farklı teknik özelliklere sahip olacağı konuşuluyor.

Galaxy S9+ modelinde çift kamera bulunacağı tahmin edilirken, Galaxy S9’da tek kameraya yer verileceği söyleniyordu. Henüz S9+ modelindeki çift kamerayı doğrular bir ipucu ortaya çıkmadı. Fakat S9’un tek kameraya sahip olacağı söylentisini doğrulayan bir arka kapak fotoğrafı sızdırıldı. Çin’in sosyal ağı Weibo’da ortaya çıkan fotoda sadece bir adet kamera yuvası olduğu görülüyor.

Her ne kadar arka kapaktaki delik 2 kameranın sığacağı büyüklükte olsa da, bu alanın bir kısmının da parmak izi okuyucuya ayrılacağı biliniyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarda, şu sıralar çift kamera oldukça popüler. Bazı modellerde ikinci kamera daha fazla yakınlaştırma imkanı sağlarken, bazı modellerde ise alan derinliği katma ve renk kalitesini artırma amaçlı kullanılıyor.

Diğer taraftan Samsung’un bir sürpriz yaparak parmak izi okuyucuyu ekran yüzeyine yerleştirebilir. Geçtiğimiz günlerde seri üretimi başlayan Synaptics Clear ID FS9500 sensörü kullanılması planlanıyorsa, arka kapaktaki delikte ikinci kameraya yer verilecek olabilir. Her ne kadar Synaptics ilk müşterileri arasında göstermemiş olsa da, Samsung bu bilgiyi gizli tutmak istiyor olabilir. Önümüzdeki aylarda bu geniş boşluğun ne amaçla kullanılacağını daha net görebileceğiz.