Anasayfa Tavsiyeler Technopat Oyun ve Test Sistemi Toplama Rehberi

Technopat Oyun ve Test Sistemi Toplama Rehberi

2018 yılında çıkacak ekran kartları ve oyunlar için yeni test sistemimizi topluyoruz! Mutlu yıllar ve iyi oyunlar…

X99 V2 test sistemimizi toplayalı uzun zaman oldu. Video render sistemi olarak hizmet eden bu bilgisayarın yerine yeni bir test sistemi toplamanın vakti gelmişti. Bu bağlamda özenle seçtiğimiz bileşenleri bir araya getirdik ve 2018 yılında çıkacak oyunlar ve ekran kartları için PC’mizi bir araya getirmeye başladık.

En güçlü donanım bileşenleri ile şeffaf kasaya ışıl ışıl bir oyun bilgisayarı topluyoruz. Yüksek FPS odaklı bu sistemde yükleme süresi de istemiyoruz, bu yüzden mekanik disk yok, salt SSD var!

Oyun Performansı

8. Nesil İşlemci

Core i7 8700K, şu anda tek çekirdek performansı en yüksek işlemcilerden biri. Intel’in 8. nesil Coffe Lake işlemcisi 6 çekirdeğe sahip ve Hyper-Threading ile 12 işlem birimini kullanıma sunuyor. Özellikle GTX 1080 Ti gibi işlemciye aşırı yük bindiren ekran kartları için bu işlemci biçilmiş kaftan. Ayrıca altı çekirdek sayesinde uzun vadeli bir sistem için güzel bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak 3.7 GHz temel, 4.7 GHz Turbo frekansının iştah kabarttığını da belirtelim.

Z370 Godlike Gaming Anakart

Anakart konusunda hiçbir şeyden kırpmayan MSI’ın en üst modeli Z370 Godlike Gaming’i tercih ettik. 18 fazlı işlemci güç beslemesi, ön ve arka ses portları için ayrı ayrı Realtek ALC 1220 ses yongaları, WIMA ve Nichicon ses kondasatörleri, ESS Sabre DAC’ı ve dahili kablosuz ağ desteği ile test sistemimizin en nadide parçası oldu kendisi.

Anakartın bir başka dikkat çeken özelliği de üç adet Ethernet portu olması. Bu portlar ile birlikte Killer xTend teknolojisi kullanılabiliyor. Killer xTend sayesinde bilgisayarınızı bir Switch’e çevirebiliyorsunuz. Bu sayede İnternet’e bağlanan cihazlar bilgisayarınız üzerinden bağlanıyor ve böylece bu cihazların internet erişim önceliklerini bilgisayarınızdan kontrol edebiliyorsunuz.

GTX 1080 Ti

NVIDIA’nın 1000 serisindeki en hızlı ekran kartı GTX 1080 Ti. Biz de elimizde referans sürümü olan bu kartı yeni sistemimize dahil ediyoruz. Tabii ki 1080 Ti bu sistemde kalıcı değil. Volta çıktığında Pascal’a veda edebiliriz. Yine de GTX 1080 Ti çoğu oyunu 4K’da akıcı oynatabilen başarılı bir ekran kartı. Kartı ilk çıktığında Ryzen 7 1800X ile test etmiştik. Aradan geçen zamanda hem oyunlar hem de sürücüler güncellendiği için 8700K ile yapacağımız testler doğrudan bir karşılaştırma olamaz ama yine de Ryzen ile Coffe Lake arasında bir fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Samsung 960 Pro

2017’nin depolama alanındaki şüphesiz en devrimsel ürünlerinden biriydi 960 Pro. Samsung, performans konusunda adeta çığır açtı. 3 GB okuma ve 2 GB yazma değerleriyle birlikte artık MB kavramlarını geride bıraktık. Üstelik dahili bakır soğutma katmanı ile bu değerleri daha uzun süre boyunca elde edebiliyoruz. Magician yazılımı da sürücünüzün sağlığını takip etmek ve Firmware güncellemeleri yapmak için ideal.

Corsair Vengeance LED

Belleklerde de RGB devri başladı. Fakat biz işin aydınlatmasında değiliz. Öncelikle frekansı biraz yükseltip 3000 MHz’e çıkıyoruz. Sonrasında da kapasiteyi 32 GB’a çekiyoruz. 10 yıl garanti, 10 katmanlı PCB ve XMP 2.0 desteği de CMU32GX4M2C3000C15R kodlu bellek kitimizin diğer özellikleri arasında. BIOS’tan XMP’yi açtık ve 3000 MHz sorunsuz çalışmakta.

HX850i Güç Kaynağı

Bu PSU’yu zaten uzun zamandır testlerde kullanıyorduk. 80 Plus Platinum sertifikası, 850 Watt güç sağlaması ve yük olmadığı durumlarda çalışmayan fanı ile başarılı bir ürün. Ürünün en cezbedici özelliklerinden biri ise tamamen modüler yapısı. Bu bağlamda güç kaynağına sadece ihtiyacınız kadar kablo takıyorsunuz ve bu sayede kasada gereksiz kablo kalabalığı olmuyor.

Corsair H100i V2

Ryzen Threadripper incelemesinde kullanıp memnun kaldığımız bir soğutucu. 240mm radyatörü ve yenilenen tasarımı ile etkili bir soğutma sağlıyor. Ayrıca sıvı boruları da sağlamlaştırılmış olmasına rağmen esnek bir yapıya sahip. Ürünün buna ek olarak bir de Corsair Link desteği mevcut. Fakat bunun için sağlanan kablonun biraz daha kaliteli olmasını beklerdik. Zira bağlantının ara ara kesilmesi söz konusu olabiliyor. Öte yandan soğutma performansı takdire şayan.

Crystal 570X RGB

Daha önce incelediğimiz bu kasa, dört bir yanında yer alan cam paneller ile tasarım konusunda bambaşka bir hava yaratıyor. Yine ayarlanabilir RGB fanları da bu tasarımı daha da güzelleştiren bir başka nokta. Öte yandan ses yalıtımı söz konusu olduğunda beklentilerinizi yüksek tutmamanızda fayda var.

Bileşen Listesi

Anakart MSI Z370 Godlike Gaming Fiyat Bilgisi
İşlemci Intel Core i7 8700K Fiyat Bilgisi
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Fiyat Bilgisi*

Alternatif Model

SSD Samsung 960 Pro 1 TB Fiyat Bilgisi 

Alternatif Model

RAM Corsair Vengeance LED 32 GB (2 x 16GB) DDR4-3000

CMU32GX4M2C3000C15R

Fiyat Bilgisi*
PSU Corsair HX850i Fiyat Bilgisi 
Soğutma Corsair H100i V2 Fiyat Bilgisi
Kasa Crystal 570X RGB Fiyat Bilgisi
  Toplam Fiyat (KDV Dahil)  16.000 TL

*Alternatif ürün.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version