Anasayfa Haber Samsung, Yeni 8K Televizyonunu Tanıttı

Samsung, Yeni 8K Televizyonunu Tanıttı

“The Wall” adındaki yeni televizyon serisi, içeriği 8K’ya dönüştürürken yapay zekadan faydalanıyor.

Henüz 4K teknolojisi tam olarak oturmamışken, 8K çözünürlüklü televizyonlar ortaya çıkmaya başladı. Samsung da CES 2018’de yeni teknolojilerle donatılmış, 8K çözünürlüğe sahip The Wall isimli televizyon serisini tanıttı.

146 inç (370 cm) boyutundaki televizyonda MicroLED teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde OLED’lerde gözlemlenen zaman aşımına bağlı renk bozulmaları yaşanmıyor. Ayrıca parlaklık değeri de OLED’lerin çok üstüne çıkabiliyor.

Yeni bir çözünürlüğe geçişte yaşanan en büyük problemlerden biri içerik bulunamaması. Samsung, bu problemi aşmak için bilindik bir yol izliyor, düşük çözünürlükteki içeriği gerçek zamanlı olarak yüksek çözünürlüğe dönüştürüyor. Fakat şirket bu upscaling işlemini gerçekleştirmek için yapay zeka teknolojisinden faydalanıyor.

Milyonlarca referans görüntünün bulunduğu veri tabanındaki görselleri inceleyen yapay zeka, detay yaratma, gürültü engelleme ve kenar düzeltme gibi işlemleri çok daha başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Samsung bu teknolojiye “8K AI” adını veriyor.

The Wall serisinde 85 inç boyutunda bir model daha bulunuyor. Bu modelde de aynı teknolojiler kullanılıyor. Samsung televizyonlardaki Bixby sesli komut sisteminin de farklı bir yapay zeka teknolojisiyle kuvvetlendirildiği de verilen bilgiler arasında.