Anasayfa Haber Huawei, Samsung’a Açtığı Patent Davasını Kazandı

Huawei, Samsung’a Açtığı Patent Davasını Kazandı

Samsung, Huawei teknolojilerini kullanan cihazlarını artık Çin pazarında satamayacak.

Patent savaşları eskiden beri akıllı telefon dünyasının bir parçası oldu. Akıllı telefonların yükselişinin ilk dönemlerinde, Samsung ile Apple arasında çok ciddi bir patent savaşı vardı. Şimdi de Samsung ve Huawei arasında bir savaş var gibi görünüyor.

Huawei 2016’da Samsung’un çok sayıda kablosuz iletişim patentini ihlal ettiğini söyleyerek dava açmıştı. Shenzen’deki mahkeme, bu davada Huawei’nin haklı olduğuna karar verdi. Mahkemenin bu kararı vermesinde, Samsung’un müzakereleri Temmuz 2011’den bu yana uzatmasının da payının bulunduğu söyleniyor.

Davanın sonucunda mahkeme Samsung’un bu kablosuz iletişim teknolojilerini kullanan cihazlarının satışlarının durdurulmasına karar verdi. Samsung’un hangi modellerinin Huawei patentlerini ihlal ettiği ise bilinmiyor. Her ne kadar Samsung dünyanın en çok satan akıllı telefon markalarından biri olsa da, Çin gibi büyük bir pazarı kaybetmek şirketi etkileyecektir.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version