Anasayfa Makale Kafamda Deli Sorular # 1 – Delid’e Değer mi?

Kafamda Deli Sorular # 1 – Delid’e Değer mi?

Kafamda Deli Sorular programında sizden gelen soruları yanıtlıyoruz. Bu bölümde Delid soruları içerisinden seçtiğimiz yorumlara bakıyoruz…

Technopat YouTube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayın
  • Soru 1: Intel 2450M işlemciye Delid işlemi yapılır mı?
  • Cevap: Mobil işlemcide olmaz.
  • Soru 2: İşlemci soğutucuda neden sıvı metal macun kullanmıyoruz?
  • Cevap: Bu riskli bir işlem, reaksiyon ve sızma iletme konularına dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Soru 3: Diş macunu sürdüm, sıkıntı olur mu?
  • Cevap: Troll soruya troll cevap.
  • Soru 4: Bu fark için riske değer mi?
  • Cevap: İşlemciye bağlı.
  • Soru 5: Lehim neden kullanmadınız?
  • Cevap: Lehim türleri var, genel lehim uygun değil. Ayrıca yanlış uygulamada işlemciyi bozma riski yüksek.
  • Soru 6: Neden bu işlem en başından yapılmamış da biz yapıyoruz?
  • Cevap: Biz de bunu diyoruz, yapsalar güzel olur. Öte yandan modifiye fırsatı bulduğunuzda yapmak, herkeste olmayan bir ek özelliği kendiniz kazanmak zevkli.
  • Soru 7: Nikel kaplamalı sıvı soğutucu blokta, kullandığınız metal macunu kullanabilir miyim?
  • Cevap: Riski kabul ediyorsanız ve bu macun ile tecrübe kazandıysanız elbette. İlk uygulamada hata yapma riskiniz oldukça yüksek.
  • Soru 8: HT-H1 kullansak olur mu?
  • Cevap: Olur, kazanımınız daha az olur ama olur.
  • Soru 9: Bu Intel Core i9 7980X modelinde de geçerli mi?
  • Cevap: İşlemci ne kadar güçlüyse o kadar yararlı.
  • Soru 10: Overclock yani hız aşırtma olmayan işlemcilerde Delid önemli midir?
  • Cevap: Hayır değildir.
  • Soru 11: Intel Core i7 8700K için Delid ne kadar etkili olur:
  • Cevap: Technopat.net’te 8700K ve diğer üst seviye bazı işlemcilerde de Delid rehberi olacak.
  • Soru 12: 7700K’ya Delid yapılır mı?
  • Cevap: Yapılmaz mı, 6700K’ya da yapılır. Son 3 nesil Intel işlemcilerin üst seviyeleri performans açısından oldukça günceller. Bu işlemcileri kullanmaya devam ediyoruz. Pek çok kullanıcı da alıp kullanıyor.
  • Soru 13: Maliyeti nedir?
  • Cevap: En az 50 TL civarında. İşlemciyi bozarsanız işlemci maliyeti kadar. Jilet ve macun ya da Delid kiti alabilirsiniz.
  • Soru 14: 12 Saat nasıl beklenir?
  • Cevap: Videolarımızı izleyebilir, yorum yapabilirsiniz.
  • Soru 15: Aynısı ekran kartında olmaz mı?
  • Cevap: Ekran kartı GPU zarının çevresinde zaten ek bir kapak yok, doğrudan temas ediyor. Ayrıca macun iletken olduğu için en ufak sızmada ekran kartını bozma riskiniz var. Zaten stok az, karar size kalmış. Bunun da uygun bir kartla videosu gelecek.

Yorumlarda ve Technopat Sosyal’de bize sorularınızı, yeni yorumlarınızı iletebilirsiniz. İyi seyirler!