Anasayfa Haber Age of Empires: Definitive Edition Çıkış Tarihi Belli Oldu

Age of Empires: Definitive Edition Çıkış Tarihi Belli Oldu

Orijinal Age of Empires’ın remastered sürümü, önümüzdeki ay piyasada olacak.

RTS oyunlarının altın çağının önemli oyunlarından Age of Empires, aradan geçen 20 senenin ardından remastered sürüme kavuşuyor. Definitive Edition adı verilen sürüm, oyunu güncel sistemlerde çalışacak hale getiriyor.

Definitive Edition, Age of Empires 2: Age of Kings’teki Tech Tree (teknoloji ağacı) kolaylığını getiriyor. Böylece oyuncular, üretmek istedikleri birimlere ve teknolojilere en kolay nasıl ulaşabileceklerini ve nelerin faydalı olabileceğini önceden görebilecekler.

Oyun içindeki tüm içerikler 4K çözünürlüğü destekleyecek şekilde güncellenirken, Xbox Live üzerinden online multiplayer oynamak da mümkün hale getirildi. Günümüz oyunlarında pek az rastlanan LAN üzerinden multiplayer da Definitive Edition’da destekleniyor.

Campaign modundaki tüm görevler sesli anlatımla süslenirken, senaryo ve harita geliştirme aracı da güncellenerek daha kolay hale getirildi. Senaryo ve harita geliştiriciler, haritalarını AgeOfEmpires.com sitesinde paylaşabilecekler.

Oyun, 25 Ocak’ta 100.000 kişilik bir multiplayer beta sürecine giriyor. Betada yer almak isteyen oyuncular, Age of Empires’ın sitesinde yer alan başvuru formunu doldurabilirler.

Definitive Edition, 20 Şubat’ta Windows 10 bilgisayarlar için piyasaya çıkacak. Windows 10 Mağaza’da yayınlanacak olan oyun, 19,99 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Oyunun Steam’e gelip gelmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.