Anasayfa Haber PlayStation 4 Sonunda Kırıldı

PlayStation 4 Sonunda Kırıldı

Kırılan PlayStation 4’lerde çok sayıda PS2 oyunu da oynanabiliyor.

Sony’nin uzun süredir hackerlara dayanan konsolu PlayStation 4 nihayet kırıldı. Hackerlar, konsolda kendi geliştirdikleri yazılımı çalıştırarak, PlayStation 2 oyunlarının oynanmasını mümkün hale getirdi.

Hackerlar Ocak ayının başlarında, 4.05 firmware sürümlü PS4’lerdeki bir açığı fark ettiler. Bu açık sayesinde PlayStation 4’e farklı yazılımların yüklenip, çalıştırılabildiği anlaşıldı. Haberin yayılmasıyla yoğun bir çalışma içine giren hackerlar, Linux desteğiyle FTP üzerinden PS4’e root erişimi sağladılar ve özel yazılımları yüklemeye imkan sağlayan PS4HEN homebrew yazılımını geliştirdiler.

Şu an gelinen noktada PlayStation 4’e yazılım yüklenebiliyor. Ayrıca oyun dosyalarının şifresini çözüp, kırılmış PS4’ler için tekrar şifreleyip çalıştıracak araçlar da mevcut. Böylece hackerlar, istedikleri oyunların dosyalarında değişiklik yaparak PS4 konsollara yükleyebilecekler.

Diğer taraftan PS2 ISO dosyalarını PlayStation 4’te çalışacak hale getiren bazı araçlar da ortaya çıktı. PlayStation 4’ün mağazasında az sayıda PS2 oyunu bulunuyor. Kırılan PS4’lerde ise çok daha fazla sayıda PS2 oyunu çalıştırılabilecek.

PS4HEN’den faydalanabilmek için konsolunuzun 4.05 firmware sürümünü kullanıyor olması gerekiyor. 4.06’ya geçmiş olan PS4’lerde PS4HEN çalışmıyor.