Anasayfa Haber Microsoft, Electronic Arts veya Valve’i Satın Alabilir

Microsoft, Electronic Arts veya Valve’i Satın Alabilir

Söylentilere göre Microsoft, Electronic Arts, Valve veya PUBG Corp şirketlerinden birini satın alabilir.

Söylentilere göre, Microsoft bir oyun şirketi satın almayı planlıyor. Bahsi geçen şirketler ise şaşırtıcı, söylentilerde adı geçen Electronic Arts ve Valve, oyun dünyasının devleri arasında kabul ediliyor. PUBG Corp ise PlayerUnknown’s Battlegrounds ile son dönemin en hızlı büyüyen oyunlarından birini geliştirdi.

Xbox One, konsola özel oyunlar konusunda pek başarılı değil. Fable Legends’ın ve Scalebound’un iptaliyle birlikte, Crackdown 3’ün de gecikmesi bu sıkıntıya tuz biber oldu. Microsoft bu sorunu temelden çözmek için satın alabileceği bir oyun şirketi arayışına girmiş. Microsoft, 2014 yılında Minecraft geliştiricisi Mojang’ı 2,5 milyar dolara satın almıştı.

Söylentilerin ortaya çıkışıyla birlikte Electronic Arts’ın hisse değeri artarak 36 milyar dolara ulaştı. Fakat kasasında 130 milyar dolar bulunduğu bilinen Microsoft, karar vermesi durumunda EA Games’i bile satın alabilecek durumda.

Söylentilerin odağındaki diğer şirket olan Valve ise Dota 2 ve Counter Strike: Global Offensive oyunlarının yanı sıra, başarılı Steam platformu üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Valve aynı zamanda Half Life ve Portal gibi ünlü serilerin de sahibi.

Microsoft’un satın almasıyla birlikte Valve, Half-Life 3’ü geliştirir mi bilinmez. Fakat hali hazırda iyi yönetilmekte olan Steam platformunun el değiştirmesi oyuncuları rahatsız edebilir.