Anasayfa Haber Microsoft, Bulut Oyun Hizmeti PlayFab’ı Satın Aldı

Microsoft, Bulut Oyun Hizmeti PlayFab’ı Satın Aldı

Microsoft oyun tarafına yatırımlarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün Microsoft’un satın alacak bir oyun şirketi araştırması yaptığı söylentileri ortaya çıkmıştı. Electronic Arts, Valve ve PUBG Corp gibi dev oyun şirketlerinden birini alacağı söylenen Microsoft, bulut oyun hizmeti geliştiricilerine özel araçlar geliştiren PlayFab’ı bünyesine kattığını duyurdu.

Bulut oyun, oyuncuların oyunlarını kendi bilgisayarları değil, güçlü bir sunucu üzerinden oynamalarını sağlayan bir teknoloji. Oyuncu istediği oyunu seçerek, bulut sunucusunda oyunu başlatıyor. Klavye ve fare komutlarını oyuncunun bilgisayarından alan sunucu, görüntüyü bir video akışı halinde oyuncuya geri iletiyor.

Böylece oyuncu, donanımı çok zayıf olsa bile AAA oyunları en yüksek kalitede oynayabiliyor. Bulut oyun hizmeti vermeye başlayan birkaç şirket bulunuyor. Fakat bu teknoloji henüz olgunlaşmış ve yaygınlaşmış değil.

PlayFab ise bulut oyun hizmeti veren şirketlere ve geliştiricilere detaylı analiz araçları sağlıyor. Böylece oyuncularını daha iyi tanıyan geliştiriciler, bu bilgiyle daha kârlı girişimler yapabiliyor.

Microsoft’un PlayFab’i alarak nasıl bir projeye yöneleceği henüz bilinmiyor. Eğer şirket Valve, EA veya PUBG Corp üçlüsünden birini de satın alırsa, oyun dünyasına çok ciddi bir yatırım yapmış olacak.