Anasayfa Haber Samsung, 800 GB Z-SSD Modelini Tanıttı

Samsung, 800 GB Z-SSD Modelini Tanıttı

Samsung’un yeni SSD’si kurumsal tüketicileri ve yapay zeka uygulamalarını hedef alıyor.

Son dönemde depolama birimlerinde ciddi bir performans artışı yaşanıyor. SSD üreticileri de bu yüksek hızlı SSD’lerinde önceliği kurumlara ve sunuculara verirken, tüketicilere yönelik ürünler de piyasaya çıkmaya başladı. Samsung’un yeni SZ985 Z-SSD modeli ise kurumsal kullanıcılara yönelik, yüksek kapasiteli ve hızlı bir depolama birimi.

800 GB kapasiteye sahip olan SZ985, PCIe x4 yuvasını kullanıyor. Z-NAND hafıza yongalarını kullanan ürün, süper bilgisayarlar ve yapay zeka uygulamaları için tasarlanmış. 750.000 IOPS rastgele okuma performansı gösterebilen Z-SSD’nin yazma gecikme süresi ise 16 mikrosaniye. Bu süre, PM963 NVMe SSD’deki gecikme süresinin yaklaşık beşte biri.

Intel’in Optane ürünlerinde kullanılan 3D XPoint hafıza yongaları, yazma hızı konusunda Z-NAND’ın önüne geçse de, okuma hızında bir hayli geride kalıyor. 170.000 IOPS rastgele yazma performansı sergileyebilen SZ985, günde 30 kere dolana kadar yazma gerçekleştirdiği takdirde 5 yıl dayanabiliyor.

800 GB kapasiteli ürünün yakın zamanda 240 GB kapasiteli bir sürümünün de duyurulacağı konuşuluyor. SZ985’in fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat son tüketiciye yüksek gelecek bir rakam olacağı düşünülüyor.