Anasayfa Haber Metro Exodus Hakkında Yeni Bilgiler Verildi

Metro Exodus Hakkında Yeni Bilgiler Verildi

Metro Exodus için tasarlanan oyun alanı dev büyüklükte olacak.

Metro serisi, 2033 ve Last Light oyunlarının ardından Exodus ile devam ediyor. PC, PS4 ve Xbox One konsolları için 2018’in sonunda piyasaya çıkacağı söylenen oyun ile ilgili çeşitli bilgiler gün yüzüne çıktı.

Metro Exodus, 2033 ve Last Light’ın aksine daha çok açık alanda geçecek. Yine metro tünellerinde başlayacak olan oyun, kısa bir süre sonra Rusya’nın karlı topraklarında devam edecek. Metro Exodus, ilginç bir açık dünya tecrübesi sunacak.

Çok sayıda küçük açık dünya haritası, çizgisel görevlerle birbirine bağlı olacak. Görev başarıyla tamamlandıktan sonra, bir önceki bölüme dönmek mümkün olmayacak.

Ekonomi sisteminin eski Metro oyunlarından ziyade Fallout’a benzeyeceği söyleniyor. Maceramızda çok sayıda farklı eşyayı toplayıp, bunları ihtiyacımız olan envantere dönüştürebileceğiz.

Savaş ve saklanma sistemlerinin de değiştirilerek, büyük haritalara uygun hale getirildiği söyleniyor. Çünkü 2033 ve Last Light’taki en geniş alan 111×200 metreyken, Exodus’ta 2000×2000 metrelik alanlarda savaşmak mümkün olacak.

Bu dev haritalarda gezinmemizi kolaylaştırmak amacıyla bazı araçlar da bulunacak. Ayrıca oyunun Xbox One X sürümünün, 4K – HDR kalitesinde çalışacağı da söyleniyor.