Anasayfa Haber Final Fantasy 15 PC Sürümü Geliyor

Final Fantasy 15 PC Sürümü Geliyor

Oyunu erkenden satın alanlara Gordon Freeman kozmetik paketi hediye edilecek.

Final Fantasy serisinin 2016’da piyasaya çıkan oyunu, Windows Edition sürümüyle yeniden karşımıza çıkıyor. Her ne kadar “Windows Edition” adı altında çıkan oyunların büyük çoğunluğu sadece Windows Mağaza’da satılsa da Final Fantasy XV aynı anda Steam, Origin ve Windows Mağaza’da yer alacak.

Oyunun Windows Edition demosu, 26 Şubat’ta yayınlanıyor. Chapter 1’in tamamını içerecek olan demo ile birlikte, bilgisayarın gücünü de tam sürüm için test etmek mümkün olacak. Oyunun tam sürümünü Steam üzerinden 1 Mayıs’tan önce satın alan oyunculara HEV Suit, gözlük ve levye hediye edilecek. Oyuncu, böylece karakterini Half-Life’ın sessiz kahramanı Gordon Freeman’a benzetebilecek.

Oyunun tam sürümü 6 Mart’ta piyasaya çıkacak. Multiplayer modu, PC ile Xbox One oyuncularını bir araya getirecek. Ayrıca Steam Workshop üzerinden mod kurmak mümkün olacak.

Final Fantasy XV Windows Edition’ı satın almak isteyen kullanıcılar, oyunu Full HD dokularla oynamak için 100 GB boş depolama alanına ihtiyaç duyacaklar. Dokuları 4K kalitesinde görmek isteyen oyuncuların ise 155 GB boş disk alanına ihtiyacı olacak.

Türkiye’deki pek çok internet kullanıcısının aylık kotasından fazla olan bu büyüklük, indirme esnasında sıkıntılara yol açabilir. Çoğu internet servis sağlayıcısının günlük Turbo paketleri mevcut. Oyunu indirmeye karar verdiğinizde Turbo paketlerine göz atmanızı tavsiye ederiz.