Anasayfa Haber Porsche Yeni Elektrikli Otomobilini Tanıttı

Porsche Yeni Elektrikli Otomobilini Tanıttı

Porsche, Mission E Cross Turismo isimli elektrikli aracıyla Tesla Model X’i hedef alıyor.

Tesla’nın elektrikli otomobil dünyasındaki hızlı yükselişi, pek çok geleneksel otomobil üreticisinin dikkatini çekiyor. Otomobil üreticileri elektrikli otomobil geliştirmeye daha fazla önem vermeye başladılar. Her ne kadar Tesla şimdilik en başarılı araçları geliştiriyor olsa da bu durum uzun sürmeyebilir.

Porsche’nin duyurduğu Mission E Cross Turismo isimli crossover, Tesla’nın ünlü Model X aracına rakip olacak. Şirket duyurusunda araçla ilgili bazı detaylara yer verdi. 600 beygir gücündeki araç, gücünü 2 tane elektrik motorundan alacak.

4 tekerlekten çekiş sağlayabilen Misson E Cross Turismo, 0 – 100 km/s hızlanmasını 3,5 saniyede gerçekleştiriyor. Tesla Model X P100D ise 0 – 100 km/s hızlanmasını 2,9 saniyede tamamlıyor. Porsche yeni aracın ne zaman satışa sunulacağıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Elektrikli araçlardaki rekabetin artması otomotivdeki dönüşümün hızlanmasına sebep olabilir. Bakalım şirketlerin ekstra rekabet çabasıyla elektrikli araçlara dönüşüm, beklenenden daha kısa sürede gerçekleştirilebilecek mi.