Anasayfa Haber Denuvo, Tekken 7 Performansını Düşürüyor

Denuvo, Tekken 7 Performansını Düşürüyor

Oyuncular zaten kırılmış olan Tekken 7’den Denuvo korumasının kaldırılmasını talep ediyor.

Oyunların pek çoğunda korsana karşı koruma amacıyla kullanılan Denuvo’nun performansa etkisi olup olmadığı uzun zamandır tartışılıyordu. Kimi kullanıcılar korumanın performansı olumsuz yönde etkilediğini söylerken, yapılan testlerde genellikle çok fark görülmüyordu.

Tekken 7’nin başındaki Katsuhiro Harada, Twitter’daki bir gönderisinde Akuma’nın “Shakunetsu Hadouken” isimli hareketini yaparken anlık FPS düşüşlerinin Denuvo’dan kaynaklı olduğunu söyledi. Harada bir takipçisinden gelen bir soruya FPS düşüşü probleminin Denuvo tarafından çözüleceği cevabını verdi.

Başka bir takipçi ise oyunun 4 günde kırıldığını söyleyerek Denuvo’nun kaldırılması gerektiğine işaret etti. Harada oyunla birlikte Denuvo’nun da güncellendiğini ve güncel içerikler (yeni dövüşçüler, kostümler) için Denuvo’nun yeni sürümünün de kırılması gerektiğini belirtti.

Bu durumda Tekken 7’nin korsan sürümü, oyunun piyasaya ilk çıktığı versiyonundaki içerikleri bulunduruyor. Gelen yeni dövüşçülerle oynamak isteyen kullanıcıların oyunun tam sürümünü satın alması gerekiyor.

Geçmişte bazı oyunların çıkışından birkaç ay sonra Denuvo korumasını kaldırdığına şahit olmuştuk. Denuvo’nun performansa etkisi sıfır olması halinde hiçbir geliştiricinin durup dururken korsan koruma sistemini kaldıracağını düşünmüyoruz. Bakalım Tekken 7 gelecekte böyle bir güncelleme alacak mı.