Anasayfa Haber Minecraft Kostümlerinde Zararlı Yazılım Çıktı

Minecraft Kostümlerinde Zararlı Yazılım Çıktı

Minecraft’ın resmi sayfasında yayınlanan kostüm dosyalarında zararlı yazılım bulunduğu ortaya çıktı.

Günümüzün popüler oyunlarından biri olan Minecraft’ta büyük güvenlik açığı ortaya çıktı. Oyundaki bazı kostüm dosyalarının içine yerleştirilen zararlı kodlar, oyuncuların sabit disklerindeki verileri siliyor.

Minecraft kostümleri PNG formatındaki görsellerle oluşturuluyor ve bilgisayara indiriliyor. Kostüm olarak hazırlanan bazı PNG dosyalarının içine zararlı yazılım yerleştirildiği anlaşıldı. Bu zararlı yazılım sabit diskleri yeniden biçimlendirirken, yedek ve sistem dosyalarını da siliyor.

Avast tarafından ortaya çıkarılan olaydaki en çarpıcı nokta ise kostümlerin resmi Minecraft sitesinden dağıtılmış olması. Bir hacker tarafından hazırlanan kostümlerin Minecraft’ın resmi sitesinde yayınlanırken herhangi bir güvenlik kontrolünden geçmediği anlaşılıyor.

50.000 kişinin bu zararlı yazılımdan etkilendiği söyleniyor. Minecraft’ın toplam kullanıcı sayısı ise 74 milyon. Geliştirici Mojang’ın kullanıcılarını bu konuda uyarıp uyarmadığı ise bilinmiyor.

Bu yazılımdan etkilenen kullanıcıların posta kutusuna hakaret içerikli mesajların da geldiği söyleniyor. Eğer böyle bir mesaj aldıysanız, bilgisayarınızı bir virüs taramasından geçirmenizi tavsiye ederiz.