Anasayfa Haber Kingdom Come: Deliverance Oyuncu Kaybediyor

Kingdom Come: Deliverance Oyuncu Kaybediyor

Oyunun PC platformundaki oyuncu sayısı %95 oranında düşmüş görünüyor.

Şubat ayında piyasaya çıkan Kingdom Come: Deliverance, 2 haftada 1 milyonluk satış adedine ulaşmıştı. Bir süredir sürekli yeni güncelleme yayınlanan oyunun, PC’deki oyuncu kitlesinin büyük bir bölümünü kaybettiği ortaya çıktı.

GitHyp üzerinden yapılan incelemede, Kingdom Come: Deliverance’ın ilk 2 haftasında Steam’de anlık 96.000 oyuncuya ulaşıldığı görülüyor. Güncel anlık oyuncu sayısı ortalaması ise 2.000 – 4.000 seviyesinde. Bu da oyunun, PC’deki oyuncularının %95’inden fazlasını kaybettiği anlamına geliyor.

Oyunun rakiplerinden Witcher 3 hala 12.000 – 20.000 oyuncu tarafından oynanırken, Skyrim’in de 10.000 – 15.000 kişi arasında oynandığı görülüyor. Kingdom Come: Deliverance’ın bu kadar kısa sürede oyuncularını nasıl kaybettiği ise belli değil.

Tahminler, oyunun yüksek sistem gereksinimleriyle alakalı olabileceği yönünde. CryEngine ile geliştirilen oyunu düzgün grafiklerle, akıcı bir şekilde oynamak için ciddi bir donanım yatırımı yapılması gerekiyor.

Witcher 3 ve Skyrim’de ise durum farklı. Bu iki oyun daha düşük donanımla, tatmin edici grafik seviyesinde ve akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Oyunun konsollardaki oynanma durumu ise bilinmiyor.