Anasayfa Haber Nikola, Tesla’ya Dava Açtı

Nikola, Tesla’ya Dava Açtı

Nikola Motors, Tesla’nın patent ihlali yaptığını iddia ediyor.

Adını ünlü mucit Nikola Tesla’dan iki şirket davalık oldu. Nikola Motors, enerji kaynağı olarak hidrojen kullanan kamyonlar üzerine çalışan bir şirket. Tesla’yı ise hepimiz biliyoruz, elektrikli otomobiller ve kamyonlar üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Nikola Motors’un iddiasına göre Tesla, Semi kamyonlarında gövde tasarımı, gövdeyi saran ön cam ve orta kısımda yer alan kapısıyla patent ihlali yapıyor. Şirket, tasarımlar arasındaki benzerliğin müşterilerinin kafasını karıştırması sebebiyle 2 milyar dolarlık zarara uğradığını iddia ediyor. Ayrıca Tesla Semi’lerde yaşanacak problemlerin Nikola Motors’un piyasadaki algısını etkileyebileceğini de söylüyor.

Normal şartlarda patent troll’lüğü olarak değerlendirilebilecek bu davada, Nikola Motors’un haklılık payı da olabilir. Zira şirket, hidrojenle çalışan kamyonunu 2016’nın Aralık ayında tanıtmıştı. Tesla ise Semi kamyonunu 2017 Aralık’ta tanıttı. Fotoğraflara bakıldığında da arada bir benzerlik olduğu anlaşılabiliyor. Ancak tabii ki Tesla bu suçlamaları kabul etmiyor.