Anasayfa Haber Valve, Yeniden Oyun Geliştirmeye Odaklanıyor

Valve, Yeniden Oyun Geliştirmeye Odaklanıyor

İnternet sitesini güncelleyen Valve, işinin oyun geliştirme tarafını da iyice vurgulamaya başladı.

Half-Life, Portal, Dota, Team Fortress ve Left 4 Dead serilerinin devam oyunlarını bir türlü çıkarmamış olmasıyla ünlenen Valve, yıllarca Steam ve donanım geliştirme üzerine çalışmıştı. Oyuncular ise çıkışı yılan hikayesine dönen Half-Life: Episode 3 veya Half-Life 3’ü bir gün görebileceklerini ümit ediyorlar.

Şirket geçtiğimiz Mart ayında Artifact adındaki Dota 2 temalı kart oyununun duyurusunu yapmıştı. Tanıtımı yapan ve soruları yanıtlayan Gabe Newell, cümlelerinin arasında Valve’ın 3 tane VR oyunu üzerine çalıştığını söylemişti. Yıllardır yeni oyun çıkarmayan Valve’ın şu sıralar hangi oyunlar üzerine çalıştığı ise bilinmiyor.

Şirketin yenilenen web sitesinin “hakkında” bölümünde de oyun geliştirildiği vurgulanmaya başlandı. “Valve’da oyun, Steam ve donanım geliştiriyoruz” başlığıyla karşılayan sayfanın üst kısımları Valve oyunlarına adanmış. CS:GO, Dota 2 ve Team Fortress’ı güncel Valve oyunları arasında gösteren şirket, hemen altında ise Half-Life, Left 4 Dead ve Portal’a yer vermiş.

Geliştirilmekte olan oyunlar bölümünde ise Artifact ve In the Valley of Gods bulunuyor. In the Valley of Gods, Valve’ın satın almasından önce Campo Santo şirketinin geliştirmekte olduğu oyundu. Görünen o ki bu oyunun da geliştirilmesine devam ediliyor.

Hakkında bölümünün devamında ise espor, Steam ve Steam donanımları bulunuyor. Yıllardır oyun geliştirmeyen Valve’ın son dönemde oyun geliştirmeye bu kadar vurgu yapması ise şaşırtıcı. Umuyoruz geliştirilmekte olan oyunlar arasında Half-Life 3 de yer alıyordur.