Anasayfa Makale Dr. Soner Canko Röportajı – Güven ve Değişim

Dr. Soner Canko Röportajı – Güven ve Değişim

Dr. Soner Canko ile tam Nassim Nicholas Taleb konuşmasının üzerine değişimi ve güveni konuştuk. Hem konuşmayı, hem de gündemi değerlendirdik…

Siyah Kuğu – Olasılıksız Görünenin Etkisi kitabının yazarı Nassim Nicholas Taleb, etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Konu ana temaya uygundu: Düzensizliklerle dolu bir dünyada güvenin temeli nedir?

Biz de röportajımızda BKM CEO’su Dr. Soner Canko ile aynı temaya uygun bir şekilde güveni konuştuk.

Bankalararası Kart Merkezi ödeme sistemleri içerisinde; nakit kullanımı gerekmeksizin her türlü ödemeyi veya para transferini sağlayan veya destekleyen sistem, platform ve altyapıları oluşturmak, işletmek ve geliştirmek üzerine kurulu bir yapı. Yabancı tabiri ile B2B- Business To Business yani kurumlar arası güvenilir bir yapı kurduğunu söyleyebiliriz. Doğal olarak BKM CEO’su da finansal gelişmeleri yakından takip ediyor.

Temel sorumuz güvenin nasıl sağlanacağı oldu. Değişen finans sektöründe, bankacılık, ödeme sistemleri ve kullanıcıların beklentileri her yönden ilginç noktalara doğru ilerliyor.

P2P dosya paylaşımının ardından kişiler arası para aktarımının, kayıt tutmanın, BlockChain’in gündemde büyük yer tuttuğu bir dönemdeyiz. Bu bağlamda BKM’nin de kavramsal araştırmalar üzerine çalıştığını öğrendik. Kendisi bizimle henüz yeni rollerin biçilmesi için çok erken bir dönemde olduğumuzu, öncelikle bu değişimlerin yönünün ve kapsamının belirlenmeye çalışıldığını paylaştı.

Taleb’in konuşmasında vurgulanan noktalara da bakacak olursak: Yeni dünya düzeni, yeni ekonomik gelişmeler ve risk yönetimi. Büyük olmanın değil küçük olmanın avantajlı olduğu bir dönemde olasılıksız görülen risklere karşı nasıl hazırlıklı olunur? Bu konularda kendisinin kitapları oldukça ilginç noktalarda, farklı yaklaşımlar içeriyor. Röportajda gördüğümüz kadarıyla Taleb’i ağırlayan sayın Canko da bu konu ve konuşmadan memnun kalmış.

Son sorumuz bu konuşmada en çok beğendiği nokta oldu. Skin in the Game kitabı için Dr. Soner Canko’nun yorumu: “Taşını elin altına koymak” oldu. Yani bir konuda görüş bildiren insanların, o ekosistemin bir parçası olarak bu görüşten doğrudan etkilenen insanlar olması gerekiyor. Bu, güven sağlıyor.

Bu röportaj basın sponsoru olduğumuz Digital Age Summit 2018 kapsamında gerçekleştirilmiştir.