Anasayfa Haber World Of Warcraft İçin DX12 Desteği Geldi

World Of Warcraft İçin DX12 Desteği Geldi

Blizzard, World of Warcraft’ı yeni ek pakete hazırlayacak güncellemeyi yayınladı.

World of WarCraft’ın yeni Battle For Azeroth ek paketinin çıkışına yaklaşık 1 ay kadar zaman kaldı. Blizzard da her ek paketinden önce olduğu gibi, oyunu ve oyuncuları bir sonraki ek pakete hazırlayan büyük güncellemesini yayınladı.

8.0 sürümüne geçmeden önceki son güncellemede yine 2 farklı API seçeneği bulunuyor. Eskiden bulunan DX9 seçeneğini kaldıran Blizzard, yerine DirectX 12’yi eklemiş. DX11’e göre daha yüksek performans sağlayabilen DX12 API’si, teorik olarak oyunda performans artışı sağlayabilir.

Fakat beta sürecinde bazı oyuncular tarafından yapılan testlerde DX12’nin herhangi bir getirisi olmadığı görülüyor. 14 yıl önce piyasaya çıkan oyun, yüzlerce güncelleme almış olmasına rağmen işlemcinin tek çekirdeğini kullanabiliyor. Bu da ne kadar yüksek seviyede bir ekran kartı kullanılırsa kullanılsın, kalabalık alanlarda işlemci darboğazına sebep oluyor.

Grafik ayarlarında öntanımlı ayar sayısı 8’den 10’a çıkarılırken, gerçek tam ekran modu kaldırıldı. Oyuncular, Fullscreen (Windowed) ve Windowed seçeneklerinden birini kullanabilecekler.