Anasayfa Haber Google Ve Unity İşbirliği Yapıyor

Google Ve Unity İşbirliği Yapıyor

Google ve Unity arasındaki işbirliği ile mobil oyun reklamlarında geliştirmeler yapılacak.

Çok sayıda platformda çalışan oyun motoruyla tanıdığımız Unity, Google’ın mobil reklam bölümü ile işbirliği yaptığını duyurdu. Yapılan işbirliği, reklam verenlere iOS ve Android platformları üzerinde daha fazla kullanıcıya, daha isabetli bir şekilde ulaşma imkanı sağlayacak.

Unity’nin eriştiği aylık cihaz sayısının 1,5 milyar olduğu söyleniyor. Yeni mobil oyunların %50’sinden fazlasında Unity’nin kullanıldığı belirtilirken, oyun motoru toplamda 3 milyardan fazla mobil cihaza ulaşmayı başardı.

Bu işbirliği muhtemelen mobil oyuncuları etkilemeyecek. Bazı oyunlarda hali hazırda oyun içi para veya elmas karşılığı kullanıcının reklam izlemesi talep ediliyor. Google ve Unity ortaklığı büyük ihtimalle bu reklamların daha isabetli olmasını sağlayacak.

Gittikçe daha fazla oyunda Unity Engine kullanıldığını düşünürsek, bu işbirliğinin ne kadar isabetli olduğunu görmek zor değil. Bu yıl piyasaya çıkan pek çok başarılı oyunda da Unity Engine kullanıldı. BattleTech bu başarılı oyunlara iyi bir örnek sayılabilir.