Anasayfa Makale Yeni Ansel ve GeForce Experience Özellikleri – Gamescom 2018

Yeni Ansel ve GeForce Experience Özellikleri – Gamescom 2018

Yeni Nvidia GeForce özellikleri arasında Ansel üzerinde yeşil ekran ve Ray Tracing de geliyor. Nasıl, ne zaman, ne kadar gibi soruların yanıtları videomuzda…

Gamescom 2018’de Köln’de tanıtılan yeni Nvidia GeForce RTX 2000 serisi ekran kartları üzerine, yazılım ile ilgili pek çok bilgi de paylaşıldı. Burada Ray Tracing’in mevcut limitlerini de daha iyi anlamamızı sağlayan ipuçlarını burada görebiliyoruz.

Nvidia Ansel Nedir? Değişen Neler Var?

Nvidia Ansel teknolojisi bir ekran görüntüsü alma aracı. Bu en temel yönü, avantajı oyunun içerisinde sahneyi çevirmeye ve farklı kareler yakalamaya imkan tanıması. Bu yüzden normal ekran görüntülerinden daha iyi sonuçlar almak mümkün.

Ansel ilk başta oyun geliştiricisi tarafından oyuna konulmak zorundaydı. Ancak yeni sürümde Nvidia, Ansel desteğini GeForce Experience yazılımı içerisine yerleştiriyor. Peki her oyunda çalışıyor mu? Hayır, oyun çakışma yaratmıyorsa Ansel açılabiliyor. Güncelleme sonrasında 150 oyuna Ansel desteği ekleniyor.

RTX destekli Ansel görüntü alma özelliğinin çıkışına ise daha zaman var. Bu özellik sayesinde Ray Tracing’i oyunun içerisindeki halinden daha kapsamlı olarak kullanmak mümkün. Mevcut Ray Tracing imkanları gerçek zamanlı kullanıldığında kısıtlı sayıda ışının takibine imkan sağlıyor. Gelecekte, sonraki nesillerde daha da gelişecek.

Ansel ekran görüntülerinde ise Ray Tracing’i oyun içerisinde akan görüntüden daha iyi ışıklandırmaya sahip olarak çizmek mümkün. Durağan görüntü üzerinde yapılan işlem ile Ansel ekran görüntüleri, oyunu oynadığımız halinden daha iyi grafiklere sahip olabilecek. Yani daha çok ışın çizilebilecek.

Elbette Ray Tracing destekli Ansel için RTX 2070, RTX 2080 ve RTX 2080Ti gibi ekran kartları gerekecektir. Bu kısmı ileride güncelleyebiliriz, Technopat’ı takip etmeniz yeterli.

Yeşil ekran sayesinde de “Caps” ve mim üretimi artacak gibi görünüyor.