Anasayfa Haber YouTube, iPhone XS İçin HDR Desteği Getirdi

YouTube, iPhone XS İçin HDR Desteği Getirdi

Yapılan yeni güncellemeyle YouTube’daki HDR videolar iOS uygulaması üzerinden izlenebilecek.

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan iPhone XS ve iPhone XS Max, OLED ekranında HDR desteği sağlıyor. Tabii ekranlardaki HDR desteği için de uygulamalar güncelleniyor. YouTube da iPhone XS ve XS Max için güncellenen uygulamalardan biri.

Yeni güncellemeyle birlikte YouTube iOS uygulaması HDR videoları bu telefonda tam manasıyla gösterebilecek. Bundan önce YouTube’daki HDR videolar yalnızca iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde çalışıyordu.

Uygulamaya HDR desteği gelmesine rağmen, 1080p’nin üstündeki çözünürlük seçenekleri hala kullanılamıyor. Android kullanıcıları videoları dilediği takdirde 1440p olarak açabiliyor. Fakat iOS’ta çözünürlük, 1080p ile sınırlı.

Bunun sebebi Apple’ın, Google’ın VP9 çözücüsünü kullanmak istememesi. YouTube’un yüksek çözünürlükte H264 çözücüsünü tercih ettiği dönemde Apple cihazlarda 1440p ve üzeri videolar izlenebiliyordu.

Sonrasında YouTube VP9 çözücüsüne geçti ve Apple cihazlar 1440p desteğini kaybetti. Bu sebepten dolayı Mac bilgisayarlardaki Safari tarayıcıda da videolar 1080p’den daha yüksek çözünürlükte açılamıyor.