Anasayfa Haber SwiftKey İçin Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliği Geldi

SwiftKey İçin Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliği Geldi

SwiftKey’in gerçek zamanlı çevirileri Microsoft Translator tarafından yapılıyor.

Kullanıcıların kaydırma yöntemiyle kolay bir şekilde yazı yazmasını sağlayan SwiftKey klavyenin yeni özelliği duyuruldu. Bundan böyle SwiftKey, yazım esnasında gerçek zamanlı olarak çeviri yapabilecek.

Microsoft tarafından satın alınmış olan SwiftKey, çeviri özelliği için şirketin kendi çeviri teknolojisini kullanıyor. Microsoft Translator, uygulamaya entegre bir şekilde çalışıyor.

Bir cümleyi yazdığımız anda çevrilmiş şekilde ekrana yansıyor. Karşıdan gelen cümleleri de kolay bir şekilde çevirmek mümkün. Aşağıdaki videoda bunun nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Bu özellik, şimdilik yalnızca Android sürümünde bulunuyor. iOS sürümü için çeviri özelliğinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor.

Klavyenin çeviri özelliğinin yabancılarla konuşmada büyük avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Zira eskiden ayrı bir uygulama veya web sayfası üzerinde, “gelen cümleyi kopyala > çeviri sayfasını aç > çeviri alanına yapıştır > çeviriyi gör > çeviri dillerini ters çevir > kendi cevabını yaz > kopyala > yazışma uygulamasını aç > yapıştır” şeklinde işleyen bir süreçten geçmemiz gerekiyordu. Özellikle mobil cihaz üzerinde, bu kadar adımla uğraşmak yerine yabancılarla hiç konuşmamayı tercih etmek daha mantıklıydı.

SwiftKey’i Android cihazınıza indirmek için tıklayın.