Anasayfa Haber Intel Ice Lake GPU’su, DisplayPort 1.4a Desteğiyle Gelecek

Intel Ice Lake GPU’su, DisplayPort 1.4a Desteğiyle Gelecek

Intel

Intel’in “HD Graphics” tümleşik grafik birimleri, dört sene aradan sonra donanımsal olarak güncellenecek.

En son Skylake serisiyle güncellenen HD Graphics, Ice Lake mimarisiyle yine elden geçirilecek. XDC 2018 konferansında Intel, Ice Lake’teki tümleşik grafik birimlerinin DisplayPort 1.4a standardını VESA DSC sıkıştırmasıyla destekleyeceğini açıkladı. DisplayPort 1.4a, 5.120×2.880 (5K) çözünürlüğü 120 Hz yenileme hızıyla destekleyebiliyor.

VESA’nın DSC sıkıştırması olmadığı takdirde 5K – 120 Hz kombinasyonu, 42,4 Gbps bant genişliğine ihtiyaç duyuyor. DSC sıkıştırması ise herhangi bir görsel kayıp olmadan, gerekli bant genişliğini 14 Gbps’ye indiriyor. Ancak bu yenilik, yeni nesil HD Graphics GPU’larında 5K çözünürlükte oyun oynayabileceğimiz anlamına gelmiyor.

Tümleşik GPU’nun bu derece yüksek çözünürlükleri desteklemesi, özellikle dizüstü bilgisayarların ekranlarında önemli bir gelişim yaşanmasını sağlayabilir. Zira çoğu dizüstü bilgisayarın ekranında 1080p – 60 Hz kombinasyonu kullanılıyor. Tümleşik Intel grafik yongası kullanarak maliyeti düşük tutarken, görüntü kalitesi daha da artırılabilir.