Anasayfa Makale En İyi Kablosuz Kulak İçi Kulaklıklar

En İyi Kablosuz Kulak İçi Kulaklıklar

En iyi kablosuz kulak içi kulaklıkları ve bunların özelliklerini sizin için derledik.

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde kulaklık piyasasına yeni bir kategori eklendi. Tüm kabloları, boyun bantlarını ve diğer aracıları ortadan kaldırarak hafiflik, esneklik ve konfor sağlayan kablosuz kulak içi kulaklıklar oldukça popüler hale geldi. Sizi dolanmış kablolarla uğraştırmaktan kurtaracak ve hareketinizi kısıtlamayacak bu kulaklıklar oldukça kullanışlı.

Eğer sadece ses kalitesi sizin için önemliyse bu ürünlerin yüzlerce dolarlık özel kulaklıklarla yarışamayacağını belirtmemiz gerekiyor. Ancak bu ürünler genel olarak tatmin edici bir ses kalitesine sahip.

Kulaklıkların en büyük dezavantajı ise batarya süresi olarak karşımıza çıkıyor. Bluetooth kulaklıkları tek şarjla uzun süre dayansa da kablosuz kulak içi kulaklıkları sık sık şarj etmek zorunda kalacaksınız.

Kablosuz kulak içi kulaklıkların üzerinde genellikle kontrol etmenize yarayan dokunmatik tuşlar ya da jestler yer alıyor. Kimileri de bir tuşa sahip. Kulaklıklar küçük olduğu için kaybetmek de kolay. Kulaklığınızı kaybetmemek için oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

Çoğu kablosuz kulak içi kulaklık dahili depolama, dil çevirme, fitness takibi gibi özelliklere sahip. Bu özellikler sizin için önemliyse kulaklık seçiminizde etkili olacaktır.

Apple Airpods

Apple Airpods, piyasadaki ilk ürün olmasa da oldukça popüler oldu ve sunmuş olduğu uzun batarya süresi, kaliteli sesi, eşsiz kullanıcı deneyimi ve iyi taşıma kabıyla birlikte en iyi kablosuz kulaklık olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımı konusunda çok eleştiri alsa da AirPods, Apple’in en iyi ilk nesil ürünü olarak kabul ediliyor.

Ses kalitesi ise rakiplerine göre oldukça üstün. Baslar, tizler, ses yüksekliği, netlik müzik tutkunlarını da tatmin edecek düzeyde. AirPods, bir şarjla 5 saat kesintisiz müzik keyfi sunuyor. Taşıma kabı diş ipi paketine benzese de oldukça kullanışlı ve AirPods cihazınızı 24 saatin üzerinde kullanmanıza yarayacak şarjı içeriyor.

Android cihazlarla birlikte de çalışsa da AirPods’un asıl yetenekleri Apple ürünleriyle birlikte kullanıldığında ortaya çıkıyor. Eşleşme neredeyse anında gerçekleşiyor ve tek bir cihazla eşleşme sağlandığında, diğer cihazlarınızla da otomatik eşleşiyor. Ayrıca bir kulaklığı çıkardığınızda müziğin durması özelliği Apple cihazlarıyla birlikte işe yarıyor. Android telefonlarda bu özelliği kullanmak için ek yazılım kullanmanız gerekiyor.

Arama kalitesi üst düzeyde ve ses komutları da Siri tarafından iyi şekilde anlaşılıyor. AirPods’un kendisini kullanarak sesi kontrol etmek mümkün değil ancak Siri’yi açmak, müziği durdurmak ve parçaları geçmek için jestleri ayarlayabilirsiniz. Eğer yapısı kulağınıza uyuyorsa AirPods sizin için en iyi ürün olacaktır.

Jabra Elite 65T 

AirPods kulağınıza uymadıysa ya da gürültülü ortamlarda açık tasarımı yüzünden kulağınıza gelen sesten rahatsız oluyorsanız $170’lık Jabra Elite 65t kulaklıklar sizin için en iyi alternatif olacaktır. Telefonunuzla ya da bilgisayarınızda kulaklığın Bluetooth bağlantısı oldukça iyi. Silikon başlıklar kulağınıza iyi uyuyor ve ses izolasyonu sağlıyor. Böylelikle müziğin sesini daha iyi duyabilecek ve dış gürültüden az etkileneceksiniz.

Bir şeyi dikkatlice dinlemeniz gerektiğinde kulaklığın sağladığı mod ile dahili mikrofondan çevre sesi alınıyor ve filtre ediliyor. Elite 65t, AirPods’daki gibi bir kulağınızdan çıkardığınızda müziğin geri takana kadar durması özelliğine sahip. Ses kontrolü, parça değişimi, Siri/Google Asistan erişimi ve daha fazlasını fiziksel olarak kontrol edebilirsiniz.

Elite 65t cihazınızı iki cihazla aynı anda eşleştirmeniz mümkün. Gerçek kablosuz kulaklıkların aksine Bluetooth kulaklıklar genellikle bu özelliğe sahip. Bataryası ise tek şarjda yaklaşık 5 saat dayanıyor. Taşıma kabı AirPods’unki gibi rahat kullanılmasa da görevini yerine getiriyor.

Elite 65t kulak içi kulaklıklar daha sonra bahsedeceğimiz birçok kulaklıkta bulunan ortak soruna sahip değil. Videoları izlerken fark edebileceğiniz ses gecikmesi yaşanmıyor. Jabra kulaklığa yeni özellikler eklemeye de devam ediyor. Farklı senaryolara göre ekolayzır ayarı yapabiliyorsunuz ve uygulaması sayesinde sakinleştirici sesler de çalabiliyorsunuz. Kulaklıklar suya ve toza karşı dayanıklı ve IP55 sertifikasına sahip. Böylelikle spor yaparken de korkmadan kulaklıklarınızı kullanabilirsiniz.

Anker Soundcore Liberty Lite

Anker yakın zamanda SoundCore Liberty Lite kulak içi kulaklığını piyasaya sürdü. Rakiplerinden daha uygun fiyata sahip bu ürün bütçesi kısıtlı olanlar için oldukça iyi bir alternatif. Tabii ki bu fiyat farkı bazı özelliklerden feragat etmenizi gerektiriyor. Tek kulaklığı çıkarınca müziğin durması özelliğine sahip olmayacaksınız.

Tek tuşu yalnızca şarkıyı kontrol etmenize ya da Siri, Google Asistan’a bağlanmanıza yarayacak. Kulaklıklar arasındaki batarya düzeyi ve bağlantı durumu gibi iletişim bip sesleri ve düşük frekanslı seslerle sağlanıyor. Bu da olumsuz bir yön olarak karşımıza çıkıyor.

Birçok rakibinden küçük ve hafif olan ürün, Bluetooth 5 bağlantısı kullanıyor. Taşıma kabı görece olarak ince ve manyetik olarak kulaklıkları doğru konuma çekiyor. Ses kalitesi AirPods ya da Jabra Elite kadar kaliteli olmasa da genel olarak dengeli. Anker bu ürünüyle, ilk kablosuz kulaklığına göre önemli gelişme kaydediyor.

Diğer Alternatifler

Piyasada birçok kablosuz kulak içi kulaklık bulunuyor. Bazıları tasarım olarak yukarıdaki ürünleri taklit ediyor. Hiç duymadığınız markalardan ürünler de karşınıza çıkabilir. Ancak bu ucuz ya da taklit ürünleri aldığınızda birçok sorunla karşılaşabilirsiniz.

Samsung Gear IconX

Alınabilecek diğer alternatiflere bakacak olursak ilk olarak karşımıza Samsung Gear IconX çıkıyor. Özellikle Samsung telefonunuz varsa bu kulaklığın telefonunuza özel sunmuş olduğu özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Samsung dışındaki telefonlarla da çalışabilen bu model, bu şekilde kullanıldığında bazı özelliklerini kaybedebiliyor. Batarya süresinin genel olarak tatmin edici olması ise memnun edici yanlarından biri.

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
İyi ses kalitesi Samsung dışındaki telefonlarda bazı özelliklerin kaybedilmesi
Memnun eden batarya süresi Kullanımı zor dokunmatik arayüz
Faydalı koşu takip özellikleri Zaman zaman ses bağlantısının düşmesi

Bose Soundsport Free

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
İyi ses kalitesi Kalabalık ortamlarda sesi çok alması
Su geçirmezlik Video açıldığında ses gecikmesi yaşanabiliyor
Kararlı bağlantı sunası Yüksek fiyatı

Sony WF-SP700N

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
Güçlü bass özelliği sayesinde fitness müzik listeleri için ideal olması Kabının büyük olması
Kulağa iyi oturması Batarya açısından sınıfının en kötüleri arasında yer alması
IPX4 su ve ter koruması Videoları izlerken sorun çıkarması
Zaman zaman ses düşmeleri yaşanması

Bragi Dash Pro

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
Keskin tasarımı Bluetooth bağlantısı zayıf
Tatmin edici batarya süresi Tüm akıllı özellikleri halen geliştirme aşamasında
İyi ses kalitesi Yüksek fiyat
Aktivite takibi ve çeviri gibi ekstra özellikler sunması

Sony WF-1000X

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
Kaliteli ve dengeli ses Gürültü engelleme kalitesi Sony standartlarına göre düşük
Çevre sesleri iyi izole ediyor Rakiplerine kıyasla düşük batarya süresi
Rahat, hafif tasarım Zaman zaman bağlantı kopması yaşanması

B&O Play E8

Olumlu Yönler Olumsuz Yönler
Oldukça iyi ses kalitesi Fiyatına göre oldukça olumsuz yanı bulunması
Güzel taşıma kabı Sağ ve sol kulaklık arasında dengesizlik sorunu yaşanabiliyor
Köpük kulak başlıkları kutuda yer alıyor Ortalama düzeyde batarya süresi
Videolarda ses gecikmesi sorunu yaşanmaması Güçlük çıkaran firmware güncelleme sistemi