Anasayfa Haber HMD Global, Nokia 7.1 Modelini Duyurdu

HMD Global, Nokia 7.1 Modelini Duyurdu

Yeni Nokia 7.1 modeli, orta seviye telefonlarda HDR10 desteğini gündeme getiriyor.

HMD Global, fiyat/performans odaklı yeni akıllı telefonu Nokia 7.1’i duyurdu. Telefonun ön yüzeyinin büyük kısmını kaplayan ekranı 5,84 inç boyutunda. Nokia 7.1’de IPS ekran kullanılmış. Gerçek zamanlı olarak tüm içeriklere SDR – HDR renk aralığı dönüşümü yapabilen telefonda Gorilla Glass 3 korumasına yer verilmiş.

Snapdragon 636 işlemcisini kullanan Nokia 7.1’in iki depolama alanı seçeneği bulunuyor. 32 GB depolama alanına sahip olan sürüm 3 GB bellekle gelirken, 64 GB depolama alanı bulunan sürümde 4 GB RAM yer alıyor. Ayrıca eMMC 5.1 destekli SD kart slotu da bulunuyor.

Telefonun arka tarafında 2 kamera yer alıyor. Ana kamera 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. 5 megapiksel çözünürlüklü monokrom kamera ise alan derinliği ölçümü yapıyor. İkinci kameranın desteğiyle de fotoğraflara yazılımsal Bokeh efekti uygulanabiliyor. Ön tarafta ise 8 megapiksellik bir kamera bulunuyor.

3.060 mAh bataryası bulunan telefon, 30 dakikada bataryasının yarısını doldurabiliyor. Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle gelen telefon, Android One serisine dahil edilmiş. Bu da işletim sistemiyle birlikte yüklü gelen uygulamaların daha az olması anlamına geliyor.

28 Ekim’de piyasaya çıkacak olan telefon, Avrupa’da 319 Euro fiyat etiketine sahip olacak. 64 GB/4 GB modelinin fiyatı ise 349 Euro olarak belirlenmiş. Telefonun Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz belli değil.